Kangasniemen Yrittäjät ry

Ajankohtaisia asioita, hiljattain tapahtunutta!

Kesäkuun aamukahvit nautittiin
Puulan rannalla Kahvila ReissupannussaYrittäjien ja kunnan kesäkuun aamukahvitilaisuus järjestettiin Kahvila Reissupannussa. Kahvikupposten äärellä Puulan rantamaisemissa keskusteltiin mm. Seuraavista asioista:

 • Kangasniemen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Nina Vaittinen toi tilaisuuteen Vanhus- ja vammaisneuvoston toiveita kunnalle ja yrityksille kirkonkylälle sijoitettavista penkeistä, yritysten invaluiskista ja esteettömyyteen liittyvistä asioista. Neuvosto toimittaa yrittäjäyhdistykselle tähän liittyen tarkempaa ohjeistusta, jonka välitämme jäsenyrityksille.

 • Yrittäjä Tuire Pietarinen kertoi Veikon Koneen 12.6. klo 16 järjestämästä huutokaupasta, jossa meklarina toimii huutokauppakeisari Aki Palsanmäki Heli-vaimonsa kanssa. Tilaisuus alkaa hyväntekeväisyysosiolla, jonka tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä Pelastakaa Lapset ry:n ja MLL:n Kangasniemen paikallisyhdistyksille. Tässä myös yrityksille hyvä tilaisuus tukea paikallista vapaaehtoistyötä lapsiperheiden parissa!

 • Yrittäjä Seppo Lappalainen kertoi juhannuksen jälkeen alkavista maanantairisteilyistä.

 • Markkinointisihteeri Paula Ruusupuro kertoi mm. kesän vilkkaasta tapahtumatarjonnasta. Tapahtumat on koottu vihkoseksi, jota on jaossa monissa paikoissa.

 • Elinkeinokehittäjä Mikko Kovanen kertoi monenlaisista toteutuneista ja meneillään olevista kehittämistoimenpiteistä mm. Rantatoriin ja VT 13 risteysalueen yrityksiin liittyen.

 • Talous- ja hankepäällikkö Marja-Terttu Koivula mm. kertoi hankintailtojen saavan jatkoa ja tietoa hankinnoista löytyvän kunnan nettisivuilta.

Aamukahvittelut jäävät heinä- ja elokuun ajaksi kesätauolle, seuraava aamukahvitilaisuus järjestetään kunnan toimesta syyskuun 6. päivänä. Paikka ilmoitetaan myöhemmin, seuraa tiedotusta.

Puula-lehden julkkareilla

Kangasniemen Yrittäjät ry oli 17.5.2024 edustettuna Puula-lehden julkistamistilaisuudessa kunnantalon Kangasniemi-salissa. Onnentoivotuksena Samuli Arkolle vietiin kukkien sijasta amppelitomaatti, josta toivottavasti irtoaa pienen yritteliäisyyden tuloksena maittavia pikku tomaatteja!

Onnittelut upeasta lehdestä! 

Kuvassa Samulin kanssa valokuvaaja-seppä Jukka Rastas, jonka valokuvatauluja huutokaupattiin tilaisuudessa.

Puula-lehti Facebookissa

Kuva: Mari Jalava

Toukokuun aamukahveilla 3.5.2024 hankinta-asiaa

Toukokuinen yrittäjien ja kunnan aamukahvitilaisuus järjestettiin kunnantalon aulassa perjantaina 3.5.2024.

Hankeasiantuntija Reijo Himanen Laukaan kunnan yrityspalveluista oli tilaisuudessa vieraana kertomassa heidän organisaatiostaan ja hankkeistaan. Laukaan elinkeinoasioissa on mukana neljä henkilöä ja lisäksi hankkeissa on erillisiä projektipäälliköitä.
Kunta omistaa lähes 100-prosenttisesti kehittämisyhtiön, Laukaan Kehitysyhtiö Oy:n, jonka kautta Himasen mukaan peritään mm. hallivuokrat joiden myötä saadaan omarahoitusrahaa hankkeisiin.
– Kehittämisyhtiön yksi keskeisiä tehtäviä on pyörittää hankkeiden rahoituspuolta. Siellä on hyvin yrittäjävetoinen hallitus, sieltä tulee päätökset, mitä hankkeita lähdetään rahoittamaan, Himanen kertoi.

Hankkeita ei tehdä hankkeiden vuoksi.
– On koetettu pidättäytyä sellaisessa, mikä on elinkeinolähtöistä, Himanen totesi.
Laukassa on tehty hankeohjelma, jossa määritellään hanketoiminnan tavoitteita ja linjauksia: millaisia hankkeita otetaan ja ketä toiminnalla palvellaan. Samalla halutaan kehittää hankeosaamista.
Hankkeita Laukaassa elinkeinopuolella pyörii parhaillaan noin 700 000 euron edestä.
– Jos kaikki tällä hetkellä haussa olevat hankkeet menevät läpi, hankesalkun arvo nousee yli miljoonaan euroon, Himanen valotti

Himanen kertoi myös esimerkkejä meneillään olevista hankkeista. Jo toteutettuihin hankkeisiin lukeutuu Laukaa Areenan master plan -hanke moottoriurheilualueen kehittämiseksi. Mittavaan hankkeeseen kuului muun muassa ympäristöohjelma, maankäytön suunnitelmia ja alueen brändäystä.
Toiseksi esimerkiksi Himanen nosti Culture in Nature Laukaa -hankkeen, jossa yhdistetään kulttuuria ja luontoa. Hanke kohdistuu Sarakallion kalliomaalausalueelle, joka on Fennoskandian laajin yhtenäinen kalliomaalausalue.
– Yritysten kanssa kehitetään erilaisia tuotteita ja palveluja, viedään maailman kartalle.
Tarkoitus on myös rakentaa katselulaituri kalliomaalausten eteen.

Yksi Laukaassa käynnissä olevista hankkeista on Yritystankkaamo, jossa järjestetään erilaisia valmennuksia ja rakennetaan yrityspalvelutoimijaverkostoa.
– Se on koettu hyväksi ja aktivoinut yrityksiä hyvin, ollaan saatu kaikenlaista yhteistä tekemistä ja niin sanottua pöhinää aikaiseksi, Himanen iloitsi.
Maaseutupuolella on menossa Mytty-hanke maatilojen ja yritysten yhteistyömahdollisuuksista.
– Koetetaan saada maatiloilla olevia resursseja – työ, koneet, osaaminen, tilat – yritysten käyttöön, jotta tulisi uusia yhteistyömahdollisuuksia, työllisyyttä ja tuloja sekä tiloille että yrityksille.
Myös muita hankkeita on haussa tai käynnistymässä.

Hankkeiden suunnittelun ja hallinnoinnin lisäksi Himanen auttaa yrityksiä ja antaa niille rahoitusneuvontaa sekä auttaa rahoitushakemusten teossa.
– Se on semmoinen tukiviidakko ja ne hakemuksetkin on aika moniselitteisiä. Siinä tarvitsee yrittäjät ihan konkreettista apua.
Himanen kertoo Laukaassa koetun, että hanketoiminta on tuonut melko paljon lisää resursseja.
– Lisää käsiä on tullut, on saatu palkattua uusia tekijöitä, joiden palkasta 80% menee sieltä rahoittajan pussista.
Hanketoimintaa tehdään Laukaassa mahdollisimman pitkälti kohderyhmän lähtökohdista.
– Yritetään selvittää mitä tarpeita yrityskentässä on ja mitkä tulevaisuuden tarpeet olisi.
Toimintaan kuuluu yrityksissä aktiivisesti kiertäminen ja yrittäjien tapaaminen.

Myös Kangasniemeläisille yrityksille on tarjolla apua hankeasioissa. Jo ideointivaiheessa kannattaa kääntyä kunnanjohtaja Kimmo Kainulaisen tai elinkeinokehittäjä Mikko Kovasen puoleen.

Tilaisuuden järjesti Kangasniemen kunta. Seuraavan kerran kahvitellaan perjantaina 7.5. klo 8-9 Kahvila Reissupannussa.

Hallituksen kokous 2.5.2024

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui Kangasniemen Juhla- ja Pitopalveluun. Asialistalla pääroolissa oli Kesän avaustapahtuma, joka järjestetään Rantatorilla lauantaina 25.5. klo 10-13. Ohjelma alkaa olla paketissa, mutta näytteilleasettajia kaivataan vielä lisää. Lisätiedot tapahtumasta löydät tästä!

Huhtikuun aamukahvikuulumisia

Huhtikuinen yrittäjien ja kunnan aamukahvitilaisuus järjestettiin Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelussa. Kahvit tarjosi Kangasniemen Osuuspankki ja tilaisuuden järjestämisvuorossa oli Kangasniemen Yrittäjät ry.

Tilaisuudessa käytiin hyvää keskustelua monenlaisista aiheista, mm. tiedossa ja suunnitteilla olevista teiden kunnostusprojekteista, yritysten omistajan-/sukupolvenvaihdoksista ja haja-asutusalueen valokuituverkosta.

Toukokuun kahvitilaisuuden järjestää Kangasniemen kunta perantaina 3.5. klo 8-9. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kukka Elisassa onnittelukäynnillä

Nina Vaittinen ja Minna Sylgren yrittäjäyhdistyksen hallituksesta kävivät viemässä onnittelutervehdyksen 4.4.2024 Kukka Elisan uusille yrittäjille (kuvassa heistä Janne Tulla, Jaana Tuominen, Iines Riihelä ja Kaija Pajanti). Paljon onnea alkaneelle yrittäjäntaipaleelle!

Hallituksen kokous 3.4.2024

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallitus kokoontui keskiviikkona 3.4. vuoden kolmanteen kokoukseensa Kangasniemen Juhla- ja pitopalveluun. Asialistalla oli mm. Kesän avauksen järjestelyt, Vuoroin vieraissa -konseptin ideointi ja muu yhdistyksen tuleva toiminta. Kesän avausta kanssamme oli suunnittelemassa kunnan elinkeinokehittäjä Mikko Kovanen. Kesän avauksen ohjelma julkaistaan ja myyntipaikkavaraukset avataan pian, pidä itsesi ajan tasalla tiedotuksesta!

Kangasniemen Yrittäjät Dream Team oli mukana
Hyvän Mielen lätkäturnauksessa 14.3.2024

Joukkueemme osallistui turnaukseen päätyen tällä kertaa tasaisten pelien jälkeen sijalle seitsemän. Kiitos mukavasta tapahtumasta RPJP Rakennus Oy:lle, muille joukkueille ja kaikille mukana olleille!

Kuvia ja tunnelmia löydät täältä!

Kangasniemen Yrittäjien kevätkokous järjestettiin 12.3.2024

Kokouksen osallistui 12 jäsenyrittäjää. Asialistalla olivat sääntöjen määräämät kevätkokousasiat, eli toimintakertomus, tilinpäätös ym.

Avaa vuoden 2023 toimintakertomus tästä! (pdf)

Kokouksen jälkeen oli vuorossa Myytinmurtajailta omistajanvaihdoksista. Illan vetivät Carita Haapamäki (ESY), Kirsi Mättölä (Miksei/Helmi-hanke) ja Mikko Kovanen (Kangasniemen kunta).

Tutustu tästä Helmi-hankkeeseen


Yrittäjäyhdistys jätti kannanoton hankinnoista
Kangasniemen kunnalle

Kangasniemen kunta järjesti 6.3. Kansis-keskuksessa hankinta-illan, johon saapui runsaasti yrittäjiä hankinta-asiaa kuuntelemaan ja käymään hyvää, vilkasta keskustelua kunnan viranhaltijoiden kanssa.

Tilaisuuden alussa Yrittäjäyhdistys jätti kunnalle tämän tekstin lopusta löytyvän kannanoton.

Keskusteluun hankintaillassa nousivat monien muiden asioiden ohella keskustan kaavateiden talvikunnossapitoon liittyvät asiat, Vuokratalojen kilpailutus, hankintojen kynnysarvot, hankintalaki, tehtyjen sopimusten valvonta ja yritysvaikutukset.

Illan mittaan kunta esitteli käynnissä olevia ja tulevia hankintoja. Hankinnat löytyvät kootusti myös oheisen linkin takaa, kannattaa pistää kirjanmerkkeihin!

Viranhaltijat kehoittivat olemaan matalalla kynnyksellä yhteydessä, mikäli hankintoihin liittyen on kysyttävää.

******

Kangasniemen Yrittäjät ry

YRITTÄJIEN KANNANOTTO HANKINNOISTA
KANGASNIEMEN KUNNALLE

Kangasniemen Yrittäjät ry:n yksi tärkeimmistä tehtävistä on jäsenyritysten etujen ajaminen ja yrittäjien huolien kuunteleminen. Julkiset hankinnat on nähtävä paikallisen yrittäjyyden, työllisyyden, aluekehityksen ja elinvoiman vahvistajina.

Yhdistyksen hallitukseen on viime kuukausina kantautunut usealta kangasniemeläiseltä yrittäjältä huolestuneita ja harmistuneita yhteydenottoja kunnan hankintoihin liittyen. Yhteydenotot ovat tapahtuneet luottamuksellisesti, joten emme voi kertoa kyseisten yrittäjien nimiä tai avata tarkemmin tapauksia.

Muun muassa seuraavanlaista viestiä olemme saaneet:

– On ihmetelty, eikö kunta täysipainoisesti yritä noudattaa itse laatimaansa kuntastrategiaa, jossa yrittäjyys ja työpaikat ovat yksi kolmesta painopistealueesta. Strategiassa muun muassa luvataan, että ”hyödynnämme mahdollisimman monipuolisesti paikallisia yrityksiä kunnan palvelutuotannossa, hankinnoissa sekä kehittämistoiminnassa”.

– Lisäksi on kritisoitu sitä, että tarjousten teko on nykyään jopa usean päivän homma, jotta niistä saa tehtyä sellaisia, että tarjouspyyntöjen ehdot täyttyvät. Koetaan, että jo tarjoukseen vaaditaan valtavan laaja sisältö.
Yrittäjien näkemyksen mukaan hankinnat ovat ensisijaisesti elinkeinopolitiikkaa: Hankinnoille ei pidä ladata kohtuuttoman paljon sellaisia tavoitteita, jotka eivät liity hankittavaan tuotteeseen tai palveluun. Hallinnollinen taakka kriteerien täyttämisen todentamiseksi ei saa muodostua esteeksi paikallisille yrityksille tasapuolisesti osallistua kilpailuun. Tavoitteiden asettelussa on oltava realistinen. Yrittäjät katsoo, että tarjousvaiheessa tulisi voida keskittyä olennaisiin asioihin, jotta tarjouksen laatiminen ei olisi kohtuuttoman työlästä ja näin paikallisilla yrityksilläkin olisi siihen paremmin resursseja. Lienee selkeä etu, että myös paikallisilla toimijoilla on ylipäätään halua, mahdollisuuksia ja kiinnostusta osallistua kilpailutuksiin!

– Kerrottu, että kunnan viranhaltijat ovat eräässäkin tarjouskilpailutuksessa ”juntanneet” päätöksellään paikallisen yrittäjän ulos, vaikka mitä ilmeisemmin lopulta tarjottu asia tulee ulkopaikkakuntalaisen yrityksen kautta huomattavasti kalliimmaksi.

– Ihmetelty, ettei paikallisista yrityksistä ole lainkaan pyydetty tarjousta tuotteista, joita kaikki tietävät täältä olevan saatavilla. Tarjouspyynnöt oli lähetty ulkopaikakuntalaisille, jopa monikansallisille verkkokauppayhtiöille.

Mielestämme kunnan viranhaltijoiden tulee olla ajan tasalla paikallisesti saatavilla olevista tuotteista ja palveluista ja myös käyttää niitä ensisisjaisesti. Katsomme, että on myös kunnan kannalta imagollisesti positiivista, että tuotteen tai palvelun takana ovat kangasniemeläisen yrittäjän kasvot.

Kangasniemen Yrittäjät yhtyy seuraaviin Suomen Yrittäjien hankintaohjeisiin:

ILMOITA hankinta-aikeesta mahdollisimman hyvissä ajoin. Tee se esimerkiksi hankintojen tiedotuskanava Hilmassa ja kunnan verkkosivuilla hankintakalenterissa.
JÄRJESTÄ markkinavuoropuhelu.

• Selvitä, mitä tuotteita ja palveluita on jo markkinoilla, ketkä niitä tuottavat ja mitä ratkaisuja paikalliset yritykset voisivat tarjota.

LAADI hankinnasta yritysvaikutusten arviointi.

ÄLÄ PYYDÄ tarjouksessa ylimääräistä ja epäolennaista.
• Määritä laatukriteerit hankittavalle kohteelle, ei yritykselle.

JAA hankinta osiin.

LINJAA, että sama toimija ei voi voittaa kaikkia osia.

MITTAA JA VALVO laatua sopimuskauden ajan.

KÄYTÄ hankintaneuvojaa sparraajana.

Kangasniemellä 6.3.2024
Kangasniemen Yrittäjät ry

Järvi-Suomen Valokuidun Topi Piilonen
vieraana maaliskuun aamukahveilla 1.3.2024

Maaliskuun aamukahvitilaisuus veti Kahvila-Ravintola Aallottaren kabinetin täyteen väkeä, paikalla oli 23 henkilöä.

Tilaisuuden alussa Kangasniemen Yrittäjien puheenjohtaja Nina Vaittinen muistutti 12.3. järjestettävästä yrittäjien kevätkokouksesta sekä Etelä-Savon Yrittäjien järjestämästä myytinmurtajaillasta. Kunnan talous- ja hankepäällikkö Marja-Terttu Koivula puolestaan muistutti 6.3. järjestettävästä hankintaillasta.

Hallintojohtaja Sari Linturi-Sahlman kertoi omassa tietoiskussaan mm. tuulivoima-asioiden etenemisestä Kangasniemellä ja Anna Kelo kertoi Musiikkiviikkojen taloudellisesta tilanteesta.

Vierailijaksi aamukahvitilaisuuteen oli saapunut Järvi-Suomen Valokuidun myyntipäällikkö Topi Piilonen, joka kertoi heillä olevan Järvi-Suomen alueen kattavin, yli 4000 kilometrin mittainen valokuidun runkoverkko.
– Toiminta perustuu siihen, että me käytetään Järvi-Suomen Energian valokuidun runkoverkkoa. JSE on vuodesta 2012 asti sähkön saneerausten yhteydessä vetänyt kuitua, Piilonen kertoi.

Kangasniemelle yritys on investoimassa tälle vuodelle 1,2 miljoonaa euroa. Yrityksille on tarjolla kuituliittymä, johon sisältyy päätelaite jossa on langaton lähiverkko. Liittymän hinta on 699 € (alv 0%) ja jatkossa siitä peritään kuukausimaksu liittymän tehon mukaan. Saatavilla on myös lähiverkkopalveluita isompiin kiinteistöihin ja yhteistyökumppanin kautta tarjolla on palomuuripalvelu.
Kangasniemen taajama on jaettu Piilosen mukaan kolmeen hankealueeseen: Lapaskangas ja keskusta sekä Marjoniemi. Lapaskangas ja keskusta valmistuvat tänä vuonna ja Marjoniemi on ohjelmassa ensi vuonna.
Tulevista hankkeista voi esittää saatavuuskyselyn Järvi-Suomen Valokuidulle muun muassa nettisivujen kautta.
– Jos asutte jollain alueella mikä ei nyt ole rakennusalueella, kertokaa, niin voimme seuraaville vuosille laittaa näitä hankkeita niille alueille missä kysyntää on, Piilonen kannusti.

Kevään mittaan on tarkoitus kontaktoida valokuidun tiimoilta paikallisia yrityksiä.
Haja-asutusalueen yrittäjille on myös luvassa nopeampia yhteyksiä jollain aikataululla. Kuitua tulee tarjolle sähkön runkoverkon saneerausten etenemisen mukaisesti. Piilonen kertoi, että sähkönsaneeraus tehdään ensin valmiiksi ja sitten otetaan alueet kuidun osalta myyntiin.
– Käytännössä kahden vuoden sisällä nämä taajamat täällä on kuidutettu. Sen jälkeen meillä ei ole mitään muita mahdollisuuksia laajentua ja kasvaa, kuin haja-asutusalue. Kyllä me sinne haja-asutusalueelle tullaan ja kyllä se meidän intresseissä on, Piilonen vakuutti.

Hallitus kokoontui Reissupannussa 12.2.2024

Kokouksessa hiottiin kevätkokouksen yksityiskohtia, lyötiin lukkoon Kesän avauksen esiintyjä, pohdiskeltiin "Vuoroin vieraissa" -tempausta sekä suunnitteilla olevaa kannanottoa ja paljon muuta.

Helmikuussa kahviteltiin Lapaskankaan jäteasemalla

Kangasniemen yrittäjien ja kunnan aamukahvitilaisuuteen kokoontui 14 henkilöä. Tilaisuuden aluksi yrittäjä Matti Tulla kertoi yrityksen toiminnasta. Lapaskankaan jäteaseman kautta menee maailmalle vuosittain noin 10000 tonnia kiinteää ja nestelmäistä jätettä. Kierrätykseen/hyötykäyttöön tästä jätteestä päätyy 99,4 prosenttia! Yrityksen uusimpiin kuulumisiin lukeutuu puutavaraterminaalin hankinta Pieksämäentien laidasta. Puheessaan Tulla myös muun muassa otti esille varahenkilöjärjestelmän tärkeyden niin yrityksissä kuin julkisella puolellakin.

Tilaisuudessa käytiin myös vilkasta keskustelua valokuituyhteyksistä ja puhelinverkon toimivuudesta. Katvealueet on haja-asutusalueella monin paikoin suuri ongelma – ja turvallisuusriskikin – eivätkä asiat ole edenneet tähän mennessä toivotulla tavalla ongelmien korjaamiseksi.

Seuraavaksi kahvitilaisuuden järjestämisvuorossa on kunta, maaliskuun kahvit järjestetään perjantaina 1.3. klo 8-9 myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. Tuolloin kahvitilaisuudessa vierailee pienen puheenvuoron pitämässä Järvi-Suomen Valokuitu Oy:n edustaja.

Hallituksen järjestäytymiskokous 15.1.2024

Yrittäjäyhdistyksen hallitus järjestäytyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelussa. Sihteerinä toimii Elmeri Linnera, varapuheenjohtajana Joni Pietarinen ja tiedottajana Jaana Laitinen. Muut tehtävät sovitaan tapauskohtaisesti.

Kokouksessa tehtiin myös mm. seuraavia päätöksiä:

 • Lupisaaren vuokraustoiminnasta luovutaan.
 • Käynnistetään "Vuoroin vieraissa" -toiminta, siitä lisää tietoa tulossa hieman myöhemmin!
 • Selvitetään, saadaanko Kangasniemen Yrittäjät Dream Team koottua 23.3. järjestetävään Hyvän Mielen lätkäturnaukseen.
 • Kevätkokous järjestetään 12.3. klo 17 kunnantalolla. Samana iltana ESY:n Myytinmurtajailta omistajanvaihdoksiin liittyen.
 • Kesän avaus järjestetään lauantaina 25.5. klo 10-13.
 • Joulun avaus järjestetään pe 29.11.2024.
 • Aamukahvitilaisuuksia suunniteltiin, seuraavat kahvit Lapaskankaan jäteasemalla pe 2.2. klo 8-9.

Vuoden 2024 ensimmäiset aamukahvit

Vuoden ensimmäisessä, Kangasniemen kunnan järjestämässä yrittäjien ja kunnan aamukahvitilaisuudessa kahviteltiin kunnantalon aulassa.

Tilaisuudessa kuultiin kunnan viranhaltijoiden pieniä tietoiskuja muun muassa investointiohjelmaan ja testamenttilahjoituksiin sekä markkinointiin liittyen.

Vilkasta keskustelua käytiin monenlaisista aiheista, kuten Karhuvuoren ulkoilualueesta, keskustan majoituskohteista, sähköautojen latauspisteistä ja siitä, miten kunta panostaa siihen, että tänne saataisiin lisää asukkaita – myös heistä, jotka käyvät täällä muualta töissä, monet kunnan johtavat viranhaltijat mukaan lukien. 

Seuraava aamukahvitilaisuus pe 2.2. klo 8-9, lisätietoja tulossa.

Syyskokous Villirannassa 6.11.2023

Kangasniemen Yrittäjät ry:n syyskokoukseen osallistui noin 20 henkilöä.

Kokouksen alussa Villilä Luonto Oy:n yrittäjät Heli Siitari ja Timo Luomanen esittelivät yritystoimintaansa ja kertoivat Villirannan (ent. Alajoen koulu) taustoista ja nykypäivän toiminnasta. Kutemajärven rannalla sijaitseva Villiranta on viihtyisä ja toimiva paikka erilaisten juhlien sekä tilaisuuksien järjestämiseen ja tarjolla on myös majoitusta ympärivuotisesti.

Illan mittaan kokousväelle esittäytyivät myös Etelä-Savon Yrittäjien järjestöpäällikkö Carita Pänkälä ja Kangasniemen Kunnallislehden uusi päätoimittaja Tero-Mikko Talaslahti.


Kuvassa Heli Siitari, Carita Pänkälä, Timo Luomanen ja Leena Luukkainen.

Kokouksessa käytiin läpi sääntöjen määräämät syyskokousasiat, kuten tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Yhdistyksen hallituksesta pois jäivät Sanna Raikaa ja Joel Jyrinki, heidän tilalleen valittiin Leena Nykänen ja Timo Luomanen. Muilta osin hallituksen kokoonpano säilyi ennallaan.

Mukavan kokousillan kruunasi Pitopalvelu Ambrosian valmistama maittava ruoka.

Yrittäjien ja kunnan marraskuun aamukahvit 2.11.2023

Marraskuun aamukahvit nautittiin kunnantalon aulassa. Paikalla oli 11 kahvittelijaa.

Kahvien lomassa kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen kertoi, että kunnassa on vireillä elinkeinoelämän tukiperiaatteiden uudistaminen, johon otetaan mielellään vastaan myös yrittäjien ajatuksia. Osa nykyisistä tuista säilynee ennallaan tai lähes ennallaan, mutta osaan on tulossa muutoksia. Esimerkiksi vuokrakompensaatio, jota on maksettu paikkakunnalle rekrytoitujen työntekijöiden alkuvaiheen asumiseen, kaipaa sääntöjen täsmentämistä.

Tontti- ja tilakysymyksissä kunta haluaa edelleen auttaa yrityksiä, mutta ei toimi enää välttämättä rakennuttajana/vuokraajana, vaan avustaa yritystä hakemaan tukea muualta. Kainulaisen mukaan on usein edullisempaa, kun rakentamisen tekee yritys, joka voi saada hankkeeseen investointitukia.

Elinkeinokehittäjä Mikko Kovanen kertoi maanantaina 13.11. klo 10-17 järjestettävästä koulutus- ja rekrytapahtumasta, johon mahtuisi vielä mukaan lisää yrityksiä. Tapahtuma järjestetään kunnantalolla, jossa on oppilaitosten, yritysten ja järjestöjen esittelypisteitä sekä tietoiskuja. Kunnantalon pihaan on tulossa muun muassa rekkasimulaattori ja grillimakkaratarjoilu.

Kahvitilaisuuden järjesti Kangasniemen kunta.

HUOM! Joulukuun aamukahvitilaisuutta ei järjestetä: se sattuisi samalle päivälle Joulun avaustapahtuman kanssa ja näin ollen yrittäjäyhdistys päätti vaihtaa yrittäjien aamukahvit kaikille tarjottaviin iltaglögeihin. Joulun avaus kunnantalon pihassa pe 1.12. klo 17.

Hallituksen kokous 30.10.2023

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallitus kokoontui Kahvila Reissupannussa maanantaina 30.10.2023. Kokouksessa käytiin läpi muun muassa seuraavalla viikolla järjestettävää syyskokousta, Kangasniemen Joulun avausta ja monenlaisia muita asioita. Päätimme järjestää myös "Tontuta yrityksesi" -kampanjan 27.11.-1.12.2023. Kampanjasta on laitettu tietoa paikallisiin yrityksiin, toivottavasti mahdollisimman monet ilmoittautuvat mukaan luomaan Kangasniemelle jouluista tunnelmaa!

Hyvien eläkepäivien toivotus Kalevi Tiitiselle

Yrittäjäyhdistys oli edustettuna Kangasniemen Kunnallislehden päätoimittaja Kalevi Tiitisen eläkekahveilla 26.10.2023. Kiitos erinomaisen hyvästä yhteistyöstä Kaleville, toivotamme rattoisia eläkepäiviä!

Lokakuussa lenkkeiltiin happirikkaassa säässä

Kova tuuli ja vesisade pelotti lenkkeilijät lokakuussa ja Vaimosniemellä sijaitsevalle reilun kuuden kilometrin mittaiselle "Mustalammen kierrokselle" uskaltautui vain kaksi yrittäjää kahden koiran kera. Keli ei kuitenkaan lenkkeilyä haitannut ja sadekin oli vain pikku tihkua.

Lenkit jatkuvat kuukausittain, seuraava yrittäjien iltalenkki 8.11.2023. Lisätietoja tulossa myöhemmin.

Mari ja Peppi "Ponssen risteyksessä".

Lenkki päättyi pimeissä tunnelmissa.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 11/2023

Avaa uutiskirje tästä!

Hallituksen kokous 9.10.2023

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui maanantaina 9.10. vuoden kuudenteen kokoukseensa Kangasniemen Juhla- ja Pitopalveluun.

Kokouksen alussa onniteltiin pyöreitä vuosia täyttänyttä Ari Viljakaista.

Asialistalla oli muun muassa 6.11. järjestettävä syyskokous ja siihen liittyen vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Joulun avaustakin jo mietittiin ja tehtiin yksimielinen päätös Kangasniemen vuoden 2023 yrittäjästä!

Lokakuussa kahviteltiin K-Raudassa

Yrittäjien ja kunnan kuukausittainen aamukahvitilaisuus järjestettiin perjantaina 6.10.2023 K-Rauta Kangasniemen tiloissa.

Syyskuussa lenkkeiltiin luonnossa

Kangasniemen Yrittäjät ry:n kuukausittainen iltalenkki suuntautui syyskuussa (14.9.2023) Kutemajärven suunnalle, Petäislammen ihastuttavaan ympäristöön. Lenkille osallistui seitsemän yrittäjää ja viisi koiraa.

Lisää lenkkikuvia Facebook-sivuillamme!


Kuva: Mari Jalava


Kuva: Jaana Laitinen

Yrittäjänpäivä 5.9.2023

Järjestimme Yrittäjänpäivän kunniaksi arvonnan Facebook-sivuillamme Osallistujien kesken arvottiin 50 € lahjakortti vapaasti valittavaan kangasniemeläiseen jäsenyritykseemme. Arvonnan voitti Elina M., joka valitsi lahjakorttikohteeksi Roinilan Aromilihan.

Hallituksen kokous 4.9.2023 Kahvila Reissupannussa

Kokouksen asialistalla oli mm. seuraavia asioita (merkkaa päivämäärät kalenteriin ja tule mukaan yhteisiin tapahtumiin!):

 • Jäsenyrittäjien kuntosalivuoro perjantaisin kunnantalon salilla klo 16-17
 • Yrittäjien iltalenkki ensi viikon keskiviikkona 13.9., yhteislähtö Kutemajärven suunnalta löytyvään "yllätyskohteeseen" kunnantalon parkista klo 17:15. Kenkäsuositus: kumpparit. Normaali, vaihteleva metsämaasto, eli ei mikään kamalan rankka reissu luvassa.
 • Yrittäjien järjestämisvuorossa on lokakuun aamukahvitilaisuus 6.10., paikka ilmoitetaan piakkoin. Joulukuussa aamukahvitilaisuutta ei järjestetä, koska se sattuisi samalle päivälle Joulun avauksen kanssa.
 • Syyskokouksen järjestelyt: kokous Villirannassa Kutemajärvellä ma 6.11. klo 18.
 • Joulun avaus pe-iltana 1.12.
 • Suunnitteilla täysin uusi talvitapahtuma helmikuulle 2024!

Syyskuu käyntiin aamukahveilla

Syyskuun 2023 yrittäjien ja kunnan aamukahvitilaisuus järjestettiin Reeta ja Jukka Järvisen luotsaamassa Villa Valoisassa.

Tilaisuuden alussa elinkeinokehittäjä Mikko Kovanen ja kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen kertoivat muun muassa 13.11. järjestettävästä, koululaisille suunnatusta rekrytapahtumasta, johon myös yrityksiä toivotaan mukaan esittelemään toimintaansa. Kahvittelijat saivat kuulla myös Karhuvuoren ulkoilualueen kehittämisen ottavan merkittävän askeleen, sillä hankehakemus on nyt lähdössä eteenpäin ja rahoituspäätös odotetaan saatavaksi jo tämän vuoden puolella.

Järviset kertoivat Villa Valoisan ensimmäisen kesän sujuneen mukavasti ja kiireisesti sisältäen lukuisia tapahtumia. Kahvien lomassa saatiin kuulla myös Reeta Järvisen lauluesitys.

Kahvitilaisuuden järjestämisvuorossa oli tällä kertaa Kangasniemen kunta. Lokakuussa kahvitellaan pe 6.11. klo 8-9, paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kangasniemen Kunnallislehti 70 vuotta!

31.8.2023 juhlittiin Syvälahden Viihdekeskuksessa 70-vuotiasta paikallislehteämme, joka on Yrittäjäyhdistyksen hyvä yhteistyökumppani. Lämpimät onnittelut ja kiitos paikallisten yritysten esillä pitämisestä sekä tärkeänä tiedonvälityskanavana toimimisesta!

Yrittäjien tervehdyksen päätoimittaja Kalevi Tiitiselle vei puheenjohtaja Nina Vaittinen.

Pentti Kettusen talousneuvosjuhlat 25.8.2023

25.8. vietettiin Kunnantalon Kangasniemi-salissa pitkän linjan yrittäjän, Tehometin Pentti Kettusen talousneuvosjuhlaa, jossa myös Kangasniemen Yrittäjät ry:llä oli ilo olla edustettuna. 

Kuva: Nina Vaittinen

Sinivuoren valloitus elokuun iltalenkillä

Elokuisella Yrittäjien italenkillä 9.8.2023 valloitimme Sinivuoren! Luontopolun varrella saimme nauttia upeista maisemista ja monenlaisista luontotyypeistä. Matkan varrelle mahtui nousuja ja laskuja, tasaista maastoa oli melko vähän.

Viimeisen nousun jälkeen vuoren laella odotti palkinto uurastuksesta: kota, jossa istuimme hollin tovin jutustelemassa ja paistamassa makkaraa. Toki ihastelimme myös upeita maisemia! Sinivuoren luontopolku on kokemisen arvoinen, suosittelemme!

Sinivuoren luontopolun esite

Elokuun aamukahvit tarjosi 70-vuotista taivaltaan juhliva Kangasniemen Kunnallislehti

Yrittäjien ja kunnan elokuun aamukahvitilaisuus järjestettiin perjantaina 4.8.2023 ARTuvalla. Kahvit tarjosi 70 vuotta täyttävä Kangasniemen Kunnallislehti.

Kunnallislehden ensimmäiset näytenumerot tehtiin loka-marraskuun vaihteessa 1953. Päätoimittaja Kalevi Tiitinen kertoi, että 70-vuotisjuhla järjestetään jo 31.8. Syvälahden Viihdekeskuksessa, koska rospuuttoaikaan mukavan kansanjuhlan järjestäminen olisi haastavampaa.
– Silloin on ohjelmalliset iltamat ja lopuksi tanssia, Tiitinen kertoi.
Juhlakansaa tuolloin tanssittaa Ere Leskisen orkesteri.
Kunnallislehden juhlanumero ilmestyy varsinaisen syntymäpäivän aikoihin.

Osana juhlavuotta muotoilija Kaisla Kujanpää suunnitteli Kangasniemen Kunnallislehden juhlakuosin, joka on esillä ARTtuvalla. Kuosi sisältää tuttuja elementtejä ja hahmoja Kangasniemeltä.
– Kuosi tulee näkymään muun muassa meidän liikelahjoissa, siitä tehdään kasseja ja kahvipurkkeja, Tiitinen kertoi.
ARTtuvalla Juhlat-näyttelyssä on esillä myös muita Kaisla Kujanpään töitä 13.8.2023 saakka.

Heinäkuun iltalenkillä ihasteltiin "Taikametsää"

Heinäkuun 2023 toisena keskiviikkona yrittäjien iltalenkki suuntautui Taikametsäksi kutsutulle Uudistalonmäen alueelle. Metsä oli lempinimensä veroinen ja kiersimme vaihtelevissa maisemissa polkuja ristiin rastiin. Kerrassaan hieno lenkkeilyalue ihan kirkonkylän kupeessa!

Elokuun lenkillä suunnitelmissa on Sinivuoren valloitus.

Fisuburgerissa onnittelukäynnillä

Kangasniemen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Nina Vaittinen kävi 7.7.2023 viemässä yrittäjäyhdistyksen onnittelutervehdyksen Rantatorilla juhannuksen aikaan aloittaneeseen Fisuburgeriin.

Streetfood-ravintola on saavuttanut jo lyhyessä ajassa huiman suosion ja ruoka-annoksia on kehuttu vuolaasti! Kuvassa Ninan kanssa yrittäjä Eemeli Oksiala, joka oli juuri lähdössä Puulalle kalastamaan aineksia seuraavan päivän ruoka-annoksiin.


Heinäkuun aamukahvit

Heinäkuun aamukahvitilaisuus järjestettiin kunnan toimesta Duunituvalla perjantaina 7.7.

Elinkeinokehittäjä Mikko Kovanen esitteli yrittäjille tehdyn palvelutarvekyselyn tuloksia ja kertoi samalla myös syksyn suunnitelmista. Tilaisuuden lopuksi työllisyyskoordinaattori Helena Vartiainen kertoi työllistämistukiasioista.

Seuraavan kahvitilaisuuden järjestää Kangasniemen Yrittäjät perjantaina 4.8. klo 8-9. Kahvit tarjoaa Kangasniemen Kunnallislehti. Kahvittelupaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Etelä-Savon Yrittäjien kesäkuun uutiskirje

Lue uutiskirje tästä!

Kesäkuussa lenkkeiltiin Vaimosniemellä

Yrittäjien iltalenkilläiset saivat hienon vastaanoton kyläseuran väeltä. Vietimme yhdessä mukavan tuokion niin lenkkeilen kuin Tantun laavulla jutustellen. Koska keli oli varsin helteinen, typistimme lenkin pariin kilometriin, mutta sovimme, että lokakuun lenkillä käymme kiertämässä hienoksi kehutun Mustalammen kierroksen, jonka jälkeen paistamme makkaraa laavulla. Kiitos Vaimosniemi-Reinikkalan kyläyhdistykselle kivasta illasta!

PS. Tiesittekös, että Vaimosniemellä on monenpituisia ulkoilureittejä, jotka soveltuvat niin kävelyyn kuin pyöräilyyn? Käväise vaikka Kolanin kukkulalla tai karhunpaskamäellä, koe hieno Mustalammen kierros ja pyörähdä Ponssen risteyksessä tai punaisella mökillä!

Kuvassa Vaimosniemi-Reinikkalan maastopyörä-/patikointireitit. Kartan takana Tapani Tanttu. Uusiakin reittejä on tulossa!

Stipendejä koulunsa päättäville

Kangasniemen Yrittäjät ry:n perinteiset stipendit jaettiin keväällä 2023 seuraavasti:

 • Lukio: Miisa Savolainen (3A) 100€
 • Yläkoulu: Juhani Kettunen (9B)50€

Lämpimät onnittelut stipendin saajille ja kaikille muille opinnoistaan valmistuneille!

Kesäkuun aamukahveilla puhuttiin matkailuasioista

Kesäkuun aamukahvitilaisuus järjestettiin Elintarvikekioski IraStopissa 2.6.2023. Keskustelunaiheiksi nousivat muun muassa kunnan matkailuinfon tämän kesän mahdollinen toiminta sekä muut paikkakunnan matkailuun liittyvät asiat.

Yrittäjät kertoivat yhdistyksen tulevasta toiminnasta sekä Lupisaaren vuokrauksesta.

Palvelumuotoilusta oli kertomassa Asta Satokangas. Kangasniemen kunnan elinkeinopalveluille on luotu luonnoksia palveluista, joita yrityksille voitaisiin jatkossa tarjota. Konsepteja voi käydä tutkimassa ja palautetta niistä antamassa osoitteessa https://elinkeinopalveluiden-muotoilu-2023.netlify.app

Tilaisuuden järjesti ja kahvit tarjosi Kangasniemen Yrittäjät ry.

Seuraavan kerran kahvitellaan perjantaina 7.7. klo 8-9 kunnan Duunituvalla. Kunnan järjestämän tilaisuuden teemana on yrittäjille tehdyn palvelutarvekyselyn vastaukset. Merkkaa jo kalenteriin!

Vierailulla Villa Valoisassa

Yrittäjäyhdistyksen hallituksen väkeä kävi 1.6.2023 kahvila/kulttuurikeskus Villa Valoisassa toivottamassa uudet yrittäjät, Reeta ja Jukka Järvisen tervetulleiksi. Kuvassa myös Seeli Toivio, jonka konsertoi samana iltana Villa Valoisassa.

Lisätietoja

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 5/2023

Etelä-Savon Yrittäjien uusimmassa uutiskirjeessä mm. kerrotaan elinvoimabarometrin tuloksista, kunnallisjohdon seminaarista ja maakunnan kansanedustajille nimetyistä nimikkoyrityksistä.

Mukana kirjeessä on myös elokuussa päättyvän Löytöretki Yrittäjien hyvinvoinnin ja kasvun polulle -hankkeen kuulumisia. Kangasniemeltäkin hankkeessa on ollut mukana useita yrittäjiä osallistuen sen monipuoliseen tarjontaan. Kangasniemen treenirinki kokoontui näillä näkymin viimeisen kerran 25.5.2023. Tuolloin ohjelmassa oli Luusniemellä Rock and Laken Sannan ohjauksella tehty upea läskipyöräretki. Yllä olevassa kuvassa osa porukasta Hiski Salomaan synnyinkodin maisemissa.

Avaa uutiskirje tästä!

Hallituksen kokous 23.5.2023 Sorella-aluksella

Kevätkauden viimeisen kokouksen asialistalla oli mm. hyvin menneen Kesän avaus -tapahtuman purku sekä Lupisaaren vuokrauskuvioiden viimeistely.

Onnittelukäynti Anjan Kauneuspisteeseen

Anjan Kauneuspisteessä juhlistettiin perjantaina 12.5.2023 yrityksen 25-vuotissynttäreitä. Myös yrittäjäyhdistys kävi onnitteluvisiitillä. Iloisessa kuvassa yrittäjä Anja Arkon kanssa Joni Pietarinen ja Mari Jalava.

Toukokuussa lenkkeiltiin Suurolan luontopolulla

Yrittäjien toukokuisen iltalenkin kohteeksi valittiin Suurolan luontopolku, joka kierrettiin kuuden yrittäjän ja kahden koiran voimin. Samalla piipahdettiin lintutornilla ja kodalla.

Kangasniemen Vuoden 2023 Nuori Yrittäjä: Samuli Hokkanen / LVI-Hokkanen Oy

Vuoden 2019 alusta omaa yritystään luotsannut Hokkanen palkittiin Kangasniemen Kesän avaustapahtumassa 6.5.2023. Kangasniemen Yrittäjät onnittelee!

Lue lisää Vuoden Nuori Yrittäjä -sivulta.

Kesän avaus veti Rantatorille huikeasti väkeä. Ohjelmassa oli katusählyturnaus ja VIP-ottelu, kunnan ja yrittäjien puheenvuorot, Vuoden kyläksi valitun Koittilan seudun esittäytyminen ja Kennelkerhon Lumottu sormus -koiranäytelmä. Näytteilleasettajia tapahtumassa oli mukana lähes 40.

Lisätietoja ja kuvia tapahtumasta löydät Kesän avauksen omilta nettisivuilta!

Yrittäjien ja kunnan toukokuun aamukahvit Duunituvalla

Perjantaina 5.5. aamukahvittelimme Kangasniemen kunnan Duunituvalla, joka tarjoaa tukea työllistymiseen ja kouluttautumiseen sekä työvoimaa yrityksille. Samalla tutuistuimme viihtyisiin tiloihin, joihin työnhakijoilla on varmasti matala kynnys tulla.

Kahvitilaisuuden järjesti Kangasniemen kunta.

Kevätkokous järjestettiin 21.4.2023
Osuuspankin kerhohuoneella

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät kevätkokousasiat, muun muassa viime vuoden toimintakertomus ja tilit. Toimintakertomukseen voit tutustua tästä!

Kevätkokouksen jälkeen yhdistyksen hallitus kokoontui hiomaan vielä Kesän avauksen järjestelyjen yksityiskohtia.

Kuntosalivuorot jatkuvat huhtikuun loppuun saakka

Yrittäjien vuorot kunnantalon kuntosalilla vielä 14., 21. ja 28.4. klo 16-17. Sitten vuorot jäävät kesätauolle ja jatkuvat näillä näkymin jälleen syksyllä, mikäli innokkaita osallistujia on.

Hallituksen kokous 11.4.2023

Vuoden kolmas hallituksen kokous järjestettiin Kahvila Reissupannussa. Kokouksen alussa vieraanamme oli kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen, joka kertoi ideoitaan mahdollisen yhteishankkeen tiimoilta. Samalla mietitiin myös, kuinka torilla sijaitsevaan "Pömpeliin" saisi elämää tulevalle kesälle.

Kokouksen varsinaisella asialistalla oli tärkeimpinä kohtina yhdistyksen kevätkokouksen ja Kangasniemen Kesän avauksen järjestelyt.

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu 23.5. klo 18.

Huhtikuun aamukahvit 31.3.2023

Huhtikuun aamukahvit järjestettiin palolaitoksen yläkerrassa jo maaliskuun viimeisenä päivänä.

Tilaisuuden aluksi Seppo Lappalainen esitteli mm. Säteilyturvakoulutuksia tarjoavan yrityksensä, aprillipäivänä 12 vuotta täyttävän Sepon Konttorin palveluja. Samalla hän kertoi, kuinka markkinoi Sepon Konttorin ja Puula Toursin palveluja paikkakunnan ulkopuolelle.

Kahvittelijat saivat kuulla myös Jukka ja Reeta Järvisen mielenkiintoisia tulevaisuudensuunnitelmia. Tilaisuudessa oli myös tarjolla infoa mm. kunnan kiinteistökauppojen tilanteesta.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 3/2023

Avaa uutiskirje tästä!

Maaliskuun iltalenkki 8.3.2023

Maaliskuun iltalenkki reippailtiin "tyttöporukalla" naistenpäivän iltana. Kuljimme kivoja lumikenkäpolkuja ja loppumatka mentiin teitä pitkin, lenkillä hujahti aikaa puolitoista tuntia reippaasti kävellen! Matkan varrella päästiin ihastelemaan auringonlaskun pastellisävyjä.

Hallituksen kokous 6.3.2023

Vuoden toinen kokous järjestettiin Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelussa. Kokouksen asialistalla oli muun muassa Kesän avaus sekä kevätkokouksen järjestelyt.

Maaliskuun aamukahvien teemana 4H-yrittäjyys

Perjantaina 3.3. järjestetyillä yrittäjien ja kunnan aamukahveilla oli mukana 4H-toiminnanohjaaja Anu Manninen.

Manninen kertoi, että Kangasniemellä ei ole enää omaa 4H-yhdistystä, vaan toiminta on siirtynyt Pieksämäen seudun 4H-yhdistykseen. Monenlaista järjestön toimintaa täällä sen sijaan edelleen järjestetään, esimerkiksi liikka- ja kokkikerhoja, joissa kuulemma on mukavasti osallistujia.

Aamun pääteema oli 4H-yritykset, joita Kangasniemellä toimii tällä hetkellä neljä ja Pieksämäen seudulla lähemmäs 30. 4H-yrittäjät ovat 13-28-vuotiaita nuoria, joita yritykset voivat työllistää ”alihankintatyylisesti”. Yrittäjät voivat myös toimia nuorten yritysohjaajina.

Uutta yrittäjää onnittelemassa

Nina Vaittinen ja Minna Sylgren kävivät 1.3.2023 onnittelemassa Vilma Romoa, joka aloitti yrityksensä, Studio Vilman, parturi-kampaamotoiminnan. Vilma ottaa asiakkaita vastaan osoitteessa Otto Mannisen tie 12.

Nina Vaittinen ja Vilma Romo. Kuva: Minna Sylgren.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 22.2.2023

Lue uutiskirje tästä!

Yrittäjät avannossa 15.2.2023

Yrittäjien avantouinti-ilta järjestettiin Kangasniemen Avantouimareiden Puulahdus-saunalla. Avannossa käytiin useaan otteeseen ja Puulan pulahdusten lomassa nautittiin hyvistä löylyistä sekä mukavasta seurasta.

Helmikuun kahveilla Virepuun vieraina

7.2.2023 aamukahvittelimme Virepuu Oy:n tiloissa. Tilaisuuden aluksi saimme toimitusjohtaja Jukka Suuroselta mielenkiintoista infoa yrityksen historiasta ja toiminnasta.

Tutustuimme myös kunnan talous- ja hankepäällikkö Marja-Terttu Koivulaan, joka esittäytyi aamukahveilla.

Kiitokset aamukahvien isännälle!
Lue lisää Virepuusta: https://www.virepuu.fi

Seuraavan aamukahvitilaisuuden järjestää kangasniemen kunta 3.3. klo 8-9, lisätietoja tulossa myöhemmin.

Mikkoa ja Eleonooraa onnittelemassa

3.2.2023 yrittäjäyhdistys muisti K-Market Puulantorin kauppiaita Eleonoora Karlsson-Seppästä ja Mikko Seppästä. Heille tuli täyteen 10 vuotta kauppiasyrittäjinä, joista viimeiset 6 vuotta on vierähtänyt K-Market Puulantorissa.Kuva: Joel Jyrinki

Toimintavuosi käynnistyi onnitteluilla

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin 25.1.2023 Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelussa. Paikalla olivat kaikki 13 hallituksen jäsentä.

Kokouksen alussa meillä oli ilo kukittaa ja onnitella hallituksen jäseniä: Sappisen Sirpaa onnittelimme 70 vuoden merkkipaalun saavuttamisesta, Jalavan Maria Maakunnallinen yksinyrittäjä -palkinnosta ja Linneran Elmeriä jouluisesta perheenlisäyksestä.


Mari, Sirpa ja Elmeri.

Kokouksen alussa hallitus järjestäytyi: varapuheenjohtajana jatkaa Joni Pietarinen ja sihteerinä Elmeri Linnera. Muita toimenkuvia ei määritelty, vaan hallituksen jäsenten tehtävät esimerkiksi erilaisten tapahtumien ja tempausten suhteen sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Tämän vuoden toiminta oli suuressa roolissa kokouksen asialistalla. Monenlaista ohjelmaa ja tekemistä on luvassa. Näistä tiedotamme piakkoin lisää, sitä mukaa kun asioita varmistuu. Nyt on kyllä hyvä pöhinä päällä!

Merkkaa nämä jo kalenteriin:

 • Hyvän mielen tapahtuma 1.4. Tehomet areenalla (järj. RPJP Rakennus), Kangasniemen Yrittäjien joukkue KYDT mukana turnauksessa, tule kannustamaan meitä ja muita joukkueita ja nauttimaan kivasta tapahtumasta! Huom! Yrittäjäjoukkuetta kootaan parhaillaan, mikäli haluat mukaan pelaamaan, ilmoittaudu Elmeri Linneralle.
 • Kesän avaus 6.5. Rantatorilla. Ihan uudenlaista sisältöä suunnitteilla Kangasniemen kesäkauden lähtölaukaukseen, siitäkin tulossa runsaasti lisää tietoa hieman myöhemmin!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 1/2023

Uutiskirjeessä mm. ajantasaista tietoa jäseneduista.

Avaa uutiskirje tästä!

Mari Jalava valittiin Etelä-Savon Vuoden 2022 Yksinyrittäjäksi

Kangasniemeläinen huopataiteilija, käsityöyrittäjä Mari Jalava on luotsannut Jalavilla-yritystään vuodesta 2011.

Vuoden Yksinyrittäjän palkitsee Etelä-Savon Yrittäjät, jonka valintaraadin perusteina painotettiin Mari Jalavan erikoisosaamista, uniikkia tekniikkaa, toiminnan kansainvälisyyttä ja ulkomaan myyntiä. Raadin mukaan luovalla alalla toimiva innovatiivinen yrittäjä on rakentanut brändinsa hyvin ja jakaa osaamistaan myös muille. Myös yritystoiminnan monimuotoisuus vaikutti valintaan: perinteisen kivijalkakaupan palveluiden lisäksi toimintaan sisältyy myös koulutusta.

Jalava palkittiin Etelä-Savon Yrittäjägaalassa Mikkelissä 21.1.2023.

Lue lisää: Jalavilla

Kangasniemeläisiä Yrittäjägaalassa

Yrittäjägaala järjestettiin Mikkelin Mikaelissa 21.1.2023. Alla olevassa kuvassa osa kangasniemeläisosallistujista.

Katso ESY:n runsaat kuvakoosteet Yrittäjägaalasta

Iltalenkillä ihasteltiin jouluisia näyteikkunoita

Joulukuun Yrittäjien iltalenkki tehtiin pienellä porukalla pirteässä pakkassäässä. Lenkin varrelle satutettiin kirkonkylän näyteikkunat, joiden jouluista ilmettä ihasteltiin.

Seuraavat iltalenkit ke 18.1. ja ke 8.2.2023.

Joulukuun aamukahveilla kuultiin Yrityskummitoiminnasta

Antero Heikkinen ja Kari Manninen esittelivät Yrityskummeja, joiden tiimoilta yrittäjien on mahdollista saada kokeneilta henkilöiltä maksutonta tukea ja kannustusta yrityksen toimintaan. Kangasniemen kunta kytkeytyi mukaan Yrityskummitoimintaan keväällä 2022.

Lue lisää Yrityskummeista tästä!

Kahvien yhteydessä kuultiin myös Kiviniemen leirintäalueen kehittämisen ja kunnan graafisen ilmeen uudistuksen kuulumisia.

Joulukuun aamukahvit joulupuuron kera tarjosi Kangasniemen kunta. Tilaisuuteen osallistui 20 henkilöä.

Kangasniemen Joulun avaus järjestettiin 25.11.2022

Lue lisätiedot Joulun avaustapahtumasta täältä!

Reippailimme pururadalla

Yrittäjien marraskuun iltalenkki järjestettiin keskiviikkona 16.11.2022. Tuolloin reippailimme kuuden yrittäjän ja kuuden koiran voimin pururadalla.

Seuraava lenkki keskiviikkona 14.12., lähtöaika ja -paikka ilmoitetaan myöhemmin. Tule mukaan!

Aamukahveilla RPJP Rakennus Oy:n hallilla

Marraskuun 2022 aamukahvitilaisuus järjestettiin RPJP Rakennus Oy:n hallilla Sepäntiellä. Väkeä oli mukavasti paikalla ja kahvien ja glögien äärellä käytiin monenlaisia keskusteluja.

Seuraava aamukahvitilaisuus järjestetään perjantaina 2.12. klo 8-9, lisätietoja tulossa.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje / lokakuu 2022

Avaa uutiskirje tästä!

Vierailimme Korpifarmilla

20.10.2022 vierailuvuorossa oli jäsenyrityksemme Korpifarmi Oy. Yrittäjät Jaana ja Juha Häkkinen esittelivät tilaa ja pääsimme ihastelemaan pihattonavetan lehmiä ja hiehoja sekä vanhassa navetassa asustelevia vasikoita. Saimme tutustua myös lypsyrobotin toimintaan. Kiitos mukavasta ja mielenkiintoisesta vierailumahdollisuudesta!

Kangasniemen Yrittäjät ry:n syyskokous järjestettiin
19.10. Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelussa

Kokouksen aluksi nautittiin Kangasniemen Osuuspankin tarjoama, Sirpa Sappisen valmistama maittava illallinen.

Kokouksessa käytiin läpi sääntöjen määräämät syyskokousasiat, kuten vuoden 2023 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Yhdistyksen puheenjohtajana valittiin seuraavat kaksi vuotta jatkamaan pestiä ansiokkaasti hoitanut Nina Vaittinen. Hallituksessa tapahtui henkilövaihdoksia: pois jäivät Anja Arkko, Virve Ahtola ja Anne Puikkonen. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Sanna Raikaa ja Tiina Puttonen.

Kokouksen jälkeen Kangasniemen kunnan uusi elinkeinokehittäjä Mikko Kovanen piti pienen esittelypuheen paikalla olleille yrittäjille.

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui ennen syyskokousta suunnittelemaan Joulun avausta. Tulossa mm. "tuunaa tonttulakki -kisa". Lisätietoja julkaistaan lähiaikoina!

Lokakuussa lenkkeiltiin Salmelassa

Lokakuisella yrittäjien iltalenkillä (12.10.) nautittiin pienellä porukalla hienosta syksyisestä illasta ja Salmelan metsäpoluista.

Seuraava lenkki keskiviikkona 9.11., toivottavasti silloin saamme enemmän yrittäjiä mukaan reippailemaan!

Yritysvierailuja Luusniemelle 11.10.2022

Yritysvierailut jatkuvat parin vuoden tauon jälkeen! Lokakuun puolivälissä vierailimme kolmessa jäsenyrityksessämme Luusniemen kylällä.

Ensimmäinen kohde oli juhla- ja kokouspaikka Kakkaramäki, josta löytyy myös majoitustilat 20 henkilölle. Rock and Lake -yhteistyöverkostoa luotsaava yrittäjä Pasi Romo kertoi vierailijoille kuulumisia hienossa Paljupytingissä. Lue lisätietoja: https://www.rockandlake.com


Nina Vaittinen, Ari Viljakainen ja Pasi Romo

Seuraavaksi suuntasimme autokorjaamo Laumetille, jossa pitkän linjan yrittäjä Jouni Siitaria kanssamme liittyivät tervehtimään kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen ja juuri työnsä aloittanut elinvoimakehittäjä Mikko Kovanen. Jouni Siitari kertoi yrityksensä lähiympäristössä olevat 300 vapaa-ajan asuntoa ja mökkiläisten työllistävän mukavasti paikallisten asukkaiden lisäksi. https://laumet-ky.business.site


Mikko Kovanen, Kimmo Kainulainen, Nina Vaittinen, Jouni Siitari ja Ari Viljakainen

Päivän viimeinen kohde oli Kotikuntoutus Marketta, jossa saimme ihastella kauniisti sisustettua, kodikasta hoitotilaa. Marketta Lehto tarjoaa fysioterapeuttista ja liikunnallista kuntoutusta, hierontaa, fysikaalisia hoitoja ja rentoutushoitoja. Oman toimipisteen lisäksi Marketta tekee myös kotikäyntejä asiakkaiden luona. https://kotikuntoutusmarketta.fi


Marketta Lehto, Mikko Kovanen ja Kimmo Kainulainen

Kiitos, että saimme tulla vierailulle!

Yrityskäynnit jatkuvat ensi viikolla.

Yrittäjien ja kunnan aamukahvit 7.10.2022

Tämänaamuisen kahvitilaisuuden mielenkiintoisinta antia oli tieto, että kunnan uusi elinvoimakehittäjä Mikko Kovanen aloittaa työnsä ensi maanantaina 10.10.2022. Samalla käynnistyy "Kehitysalustoilla innovaatioita ja elinvoimaa Kangasniemelle" -hanke, jonka hankesuunnitelmaan voit tutustua tästä. Suunnitelmassa on myös avattu Kangasniemen kolmea kehitysalustaa (Kiviniemi, Rantatori, Lapaskangas).

Seuraava aamukahvitilaisuus RPJP Rakennus Oy:llä pe 4.11. klo 8-9. Merkkaa kalenteriin!

 

Hallituksen kokous 4.10.2022

Kokouksessa käytiin keskustelua muun muassa tulevan vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta sekä Luusniemellä sijaitsevien jäsenyritysten tervehdyskierroksesta. Teimme myös päätöksen Vuoden 2022 Yrittäjästä ja löimme lukkoon tulevan kevään Kesän avauksen ajankohdan, se järjestetään 6.5.2023 klo 10-14.

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu ennen syyskokousta ke 19.10. klo 17.

Etelä-Savon Yrittäjien syyskuun 2022 uutiskirje

Avaa uutiskirje tästä!

Hallituksen kokous 20.9.2022

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui Tietomyllyyn pohdiskelemaan mm. seuraavia asioita: 

 • Jäsen- ja talouskatsaus
 • Syyskokous 19.10. Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelussa (Jäsen: merkkaa kalenteriin, kutsut tulossa piakkoin!)
 • Yhdistyksen toiminnan aktivointi ja tapahtumien uudistaminen - tästä aiheesta käytiin vilkasta keskustelua ja monenlaisia ideoita nostettiin esille - niistä hieman myöhemmin lisää! Yksi ajatus toteutetaan jo ihan piakkoin, se on ennen koronaa aloitettujen yrityskierrosten jatkaminen. Tällä kertaa tarkoituksena on tutustua Vuojalahti-Luusniemi -alueella sijaitseviin yrityksiin. Otamme pian yhteyttä yrityksiin ja kyselemme, onko yrittäjien "delegaatio" mahdollista ottaa vastaan tiistaina 11.10.2022. 

Iltalenkillä Kiven ja Veden polulla

Syyskuun iltalenkillä vierailimme Luusniemellä Rock and Laken toteuttamalla ja ylläpitämällä Kiven ja Veden luontopolulla. Monimuotoisen, noin parin kilometrin mittaisen polun kiertämisen jälkeen viihdyimme pitkän tovin tunnelmallisessa riihikodassa, jossa illan isäntänä ja emäntänä toimineet Pasi Romo ja Sanna Liukkonen hemmettelivat meitä letuilla.

Seuraava iltalenkki keskiviikkona 12.10.2022. Seuraa sivuja, ilmoitamme myöhemmin, minne tuolloin suuntaamme!

Ilmoittaudu mukaan yrittäjien hyvinvointihankkeeseen!

Kangasniemen ryhmässä on vielä tilaa, ota yhteyttä projektipäällikkö Perttu Noposeen pikaisesti: puh. 050 350 3311, perttu.noponen(a)yrittajat.fi.

Avaa tästä lisätiedot (pdf)

Yrittäjän päivän aamu käynnistyi liikkuen

Yrittäjänpäivän 5.9.2022 kunniaksi vietettiin pieni, liikunnallinen tuokio Reissupannun niemessä. Ohjelmasta vastasi Löytöretki yrittäjien hyvinvoinnin ja kasvun polulle Etelä-Savossa -hanke / Perttu Noponen. Aamupalan tarjosivat Etelä-Savon Yrittäjät ja Kangasniemen Yrittäjät. Virkistävään tilaisuuteen olisi olisi mahtunut mukaan paljon enemmänkin väkeä!

Kuvassa vas. Perttu Noponen, Minna Sylgren, Mari Jalava ja Leena Nykänen.

Syyskuun aamukahvit

Perjantaina 2.9. kokoonnuttiin yrittäjien ja kunnan aamukahvien merkeissä Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloihin.

Keskustelussa nousi esille mm. seuraavia asioita:

 • Yrittäjät kaipaavat tietoa, löytyisikö paikkakunnalle muuttaneista ukrainalaisista työvoimaa. Myös ukrainalaiset ovat itse kyselleet töitä.
 • Peter Vesterbackan vierailuun liittyvistä jatkotoimenpiteistä kyseltiin. Mika Huovinen kertoi, että Kangasniemen lukioon on valmius ja halu ottaa ulkomaalaisia opiskelijoita. Asiaa lähdetään viemään eteenpäin ja käytännön järjestelyjä selvitellään.
 • Kunta tulee olemaan yrittäjiin yhteydessä hyvinvointisuunnitelmaan liittyen.
 • Kalle Manninen kertoi Koittilan koulun tilanteesta: remontti on tulossa ja oppilaat siirtyvät sen ajaksi väistötiloihin. Manninen kyseli, olisiko tiedossa sopivia väistötiloja 4-5 kuukauden ajaksi.
 • Sähkön hinta puhutti myös kuntanäkökulmasta. Kuntasähkön hinta nousee merkittävästi. Keskusteltiin erilaisista vaihtoehdoista, miten sähköä voisi säästää. Tulisiko esim. katuvalot sammuttaa tai nipistää valaistua aikaa lyhyemmäksi? Aurinkosähköäkin kunnassa on mietitty ja kattoremonttien myötä tehdään valmiuksia aurinkopaneeleille.
 • Myös torin vessa-asia, tai pikemminkin ajoittainen vessapula puhutti. Tarpeita ollaan käyty tekemässä mm. Pirtin puistoon...

Kahvit tarjosi Kangasniemen Yrittäjät ry. Seuraavan kerran kahvitellaan kunnan isännöimässä/emännöimässä tilaisuudessa lokakuun alussa. Siitä infoa myöhemmin.

Peter Vesterbacka vierailulla 19.8.2022

Kangasniemen kunta ja Kangasniemen Yrittäjät ry saivat vieraakseen Rovion ja Angry Birds -pelin, Slushin sekä Helsinki-Tallinna -rautatietunnelin parissa toimineen yritysmaailman moniottelijan Peter Vesterbackan.

Vierailun aluksi Vesterbacka puhui aiheesta "Yritysten kasvun tukeminen" Kangasniemi-salissa, jonka jälkeen vuorossa oli kahvitarjoilu kunnantalon aulassa. Kunnantalolta Vesterbacka siirtyi puhumaan lukiolaisille ja lopuksi vielä lounastettiin Sorella-aluksella.


Kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen ja Peter Vesterbacka.

Tässä yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajan Nina Vaittisen ajatuksia Vesterbackan vierailun tiimoilta:

"Tilaisuus oli todella innostava sparraustuokio yrittäjille ja kunnankin edustajille.

Vesterbacka kehotti ajattelemaan isosti ja ennakkoluulottomasti ja sanoi, että jokaisen yrittäjän kannattaa tehdä sitä,mitä rakastaa. Silloin siitä yleensä seuraa jotain hyvää ja menestystä.

Hän puhui laajasti työperäisen maahanmuuton välttämyydestä Suomea koettelevat työvoimapulan ratkaisemiseksi. Osaavan työvoiman puute on tuttu ongelma täälläkin monilla aloilla.

Yksi hänen lukuisista ideoitaan on Finest future -projekti, joka oli varmasti tärkeä syy vierailulle Kangasniemellä. Projektissa nuoret eri puolilta maailmaa saavat kotimaassaan intensiivisen puolen vuoden mittaisen suomenkielen kurssin ja sitten he tulevat tänne opiskelemaan lukioihin, pääasiasiassa pienille paikkakunnille. Tavoitteena on, että he jatkavat opintoja Suomessa, integroituvat ja jäävät maahan pysyvästi. Samalla turvataan pienten lukioiden säilyminen.

Tämä mahdollisuus on nyt tarjolla myös Kangasniemen lukiolle. Projektin tiimoilta opiskelijoita on ollut jo monella paikkakunnalla ja tulokset ovat olleet hienoja. Opiskelijat pärjäävät mainiosti ja ovat erittäin motivoituneita. Ja he tosiaan opiskelevat suomenkielellä, joten heidän on helppo kotoutua maahamme. Samalla konseptilla tuodaan opiskelijoita myös ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oli todella ilo kuunnella energistä ja ideoita pursuavaa yrittäjää, joka on itse nähnyt ja kokenut maailmaa laajasti ja osaa katsoa ja myös viedä asioita eteenpäin rohkeasti sekä uusilla tavoilla.

Lounaalla sivuttiin myös lyhyesti kuntamarkkinointia ja siinäkin hän kehotti hakemaan niitä ainutlaatuisia juttuja ja miettimään tarkasti markkinoinnin kohderyhmää - onko se edes Suomessa? Kaunis luonto ja toimivat peruspalvelut ei riitä - niitä tarjoaa joka ikinen kunta Suomessa. Siinä onkin mietittävää kunnan tulevaisuutta suunniteltaessa."

(Kuvat: Nina Vaittinen)

Hallituksen kokous 9.8.2022

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui Puula Toursin juhla- ja kokousalus Sorellaan, jonka kyydissä liplateltiin Lupille kurkistamaan, miltä siellä näyttää.

Kokouksessa käsiteltiin muun muassa tulevan syksyn toimintaa, poimi jo seuraavat päivämäärät ylös:

 • Ensi perjantaina 19.8. klo 9-10 on tulossa varsin mielenkiintoinen, yrittäjille suunnattu tilaisuus, josta on jäsenistölle lähetetty sähköpostia. Kurkista meili ja ilmoittaudu mukaan!
 • Yrittäjien ja kunnan aamukahvit Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelussa pe 2.9. klo 8-9
 • Yrittäjän päivän tilaisuus ma 5.9. klo 9-10, näillä näkymin liikunnallista ohjelmaa. Lisää infoa tulossa myöhemmin!
 • Yhdistyksen yleinen syyskokous 19.10. klo 18. Kokouskutsut kilahtavat viimeistään lokakuun alussa jäsenistön sähköpostiin.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 6/22

Avaa uutiskirje tästä

Talkoilua Lupilla

Minna, Nina ja Seppo talkoilivat "Lupilla" 6.6.2022. Uuttera kolmikko sai paljon aikaiseksi, mm.

 • Seinän, piipun ja takan maalaus
 • Ikkunoiden pesu ja imurointi
 • Roinan lajittelua
 • Kuistin lattian hiominen
 • Kuistin pöydän maalaus

Jatkossa Lupisaarta rakennuksineen voi vuokrata. Seuraa sivuja, ilmoitamme täällä, kun varauksia aletaan ottaa vastaan.

Mökissä riitti lajiteltavia tavaroita! Ikkunoistakin näkee nyt läpi, edellisestä pesusta lienee vierähtänyt vuosia - tai vuosikymmeniä. Kuva: Seppo Lappalainen.

Kesäkuussa kahviteltiin Ravintola Puulaakissa

Kunnan ja yrittäjien aamukahveilla Ravintola Puulaakissa kuunneltiin aluksi kunnajohtaja Kimmo Kainulaisen esitys vuoden 2021 Yrittäjäbarometrin tuloksista.
Vieraina tilaisuudessa oli Ely-keskuksesta Irja Sokka kertomassa mm. Ukrainan pakolaisten tilanteesta ja työllistämisestä.

Esedulta Riitta Lappi esitteli vieraskielisten koulutusta sekä työllistämistä Mikkelin seudulla ja Jukka Siitonen Esedulta esitteli oppisopimuskoulutusta.

Tilaisuuden järjesti Kangasniemen kunta.

(Teksti: Paula Ruusupuro, ensimmäinen kuva: Elmeri Linnera, toinen kuva: Seppo Lappalainen)

Lenkit kesätauolle!

Yrittäjien iltalenkit pitävät lomaa kesän ajan, jatketaan syyskuussa!

Hallituksen kokous 1.6.2022

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokousti Reissupannussa. Kokouksessa mm. käytiin läpi Kesän avaustapahtuman palautetta, erilaisia yhdistyksen jäsenyyteen ja jäsenhankintaan liittyviä asioita, Lupin viimeistelyjä ja tulevaa vuokrausta sekä kuultiin Ninan ja Elmerin kertomat terveiset uudesta elinvoimaryhmästä.

Nyt hallitus jää kesätauolle, seuraava kokous pidetään elokuussa. Myös iltalenkit huilaavat kesän ajan, mutta aamukahvitilaisuudet jatkuvat joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje, toukokuu 2022

Avaa uutiskirje tästä

Kangasniemen Kesän avaus järjestettiin 14.5.

Lue lisää Kesän avauksen omalta www-sivulta

Toukokuun aamukahvit järjestettiin
Puulan Koneella perjantaina 6.5.2022

Kunnan ja yrittäjien yhteisille aamukahveille kokoontui perjantaiaamuna Puulan Koneen kahvioon 15 henkilöä.

Yrittäjien pj. Nina Vaittinen kertoi aluksi la 14.5. Rantatorilla järjestettävän Kangasniemen Kesän avauksen tilanteesta. Mukana tapahtumassa tämän hetken tilanteen mukaan 20 esittelypistettä.

Puulankoneen palvelupäällikkö Pekka Airola esitteli yrityksen uuden Bosch Car Service -palvelun.

Kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen kertoi lyhyesti maakuntaliiton Laajakaistahankkeesta, jolle ollaan hakemassa operaattoria. Hän toi esille myös, että suunnitteilla on selvityshanke tuulivoimalan potentiaalisista alueista. Maakuntaliittoon on lähtenyt myös yhteinen elinvoimakehittäjä -hankehakemus Mäntyharjun kunnan kanssa.

Hallintojohtaja Sari Linturi-Sahlman toi yhdessä kunnanjohtajan kanssa tietoa Ukrainan tilanteen vaikutuksista paikkakunnalla. Sotatila heijastuu monella tavalla yrityselämään. Kangasniemelle on perustettu 2.5.2022 Mikkelin vastaanottokeskuksen sivutoimipiste, johon on palkattu myös ensimmäinen työntekijä. Kunnassa on nyt valmiudet majoittaa 50 ukrainalaista.
Ukrainalaisten työllisyysasioissa yhteyshenkilönä on työllisyyskordinaattori Helena Vartiainen.

Velj. Hokkanen Oy:n Hannu Hokkanen toi esille oman näkemyksensä miten Venäjä-pakotteet vaikuttavat metsätalouteen.

Teksti ja kuva: Paula Ruusupuro

---

PS. Seuraavan kerran kahvitellaan perjantaina 3.6. klo 8-9, seuraa tiedotusta!

Kangasniemen Yrittäjät ry:n kevätkokous järjestettiin 21.4.2022

Kangasniemen Yrittäjät ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa. Kokoukseen osallistui 16 henkilöä. Asialistalla oli kevätkokouksen sääntömääräiset asiat. Varsinaisen kokouksen jälkeen käytiin vilkasta ja hyvää keskustelua mm. yrittäjien hyvinvointiin ja Kangasniemen elinkeinoelämän kehittämiseen liittyen.

Onnittelukäynnillä Kangasniemen Ykköskoneella

12.4. Kangasniemen Yrittäjät ry kävi onnittelemassa Kangasniemen Ykköskone Oy:n uusia yrittäjiä Jaakko Pietarista ja Tuire Pietarista. Onnittelutervehdyksen veivät Mari Jalava ja Joni Pietarinen.

Mari Jalava, Jaakko Pietarinen, Tuire Pietarinen, Joni Pietarinen ja Inka Pietarinen.

Aamukahvit pitkästä aikaa!

Viime perjantaina 1.4.2022 kokoonnuttiin yrittäjien & kunnan aamukahveille pitkän tauon jälkeen! Tilaisuuteen osallistui viitisentoista henkilöä.

Kahvitilaisuudessa kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen kertoi tänne saapuvista ukrainalaispakolaisista ja siitä, miten heidän tuloonsa on varauduttu esimerkiksi asuntojen suhteen. Mika Huovinen puolestaan kertoi varautumisesta lasten ja varhaiskasvatuksen osalta. Lisäksi kunnanjohtaja esitteli uuden kuntastrategian pääpiirteissään.

– Siellä oli ilahduttavan paljon painotuksia yritysten ja elinkeinoelämän kehittämiseen ja tiiviiseen yhteistyöhön kunnan ja yritysten välillä, kertoo Kangasniemen Yrittäjien puheenjohtaja Nina Vaittinen.

Seuraava aamukahvitilaisuus järjestetään perjantaina 6.5., seuraa tiedotusta!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 30.3.2022

Avaa uutiskirje tästä!

Hallitus järjestäytyi

Koronaepidemian vuoksi hallituksen vuoden ensimmäinen, järjestäytymiskokous, järjestettiin vasta maaliskuun 22. päivänä.

Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Joni Pietarinen, sihteerinä Elmeri Linnera, tiedottajana Jaana Laitinen, yhteiskuntasuhteista vastaavana Sirpa Sappinen ja Lupivastaavana Seppo Lappalainen.

Kokouksessa käytiin läpi myös 21.4. järjestettävään kevätkokoukseen liittyviä asioita ja suunniteltiin Kesän avausta (14.5.) sekä Lupitalkoita.

Kangasniemen Yrittäjät ry mukana tukemassa Ukrainaa

Yrittäjäyhdistys on tukenut Ukrainan Silta ry:tä, joka kuljettaa viikolla 12/22 Puolan ja Ukrainan rajalle elintarvikkeita sekä hygieniatarvikkeita. Paluumatkalla heidän tarkoitus on tuoda Suomeen bussilastillinen sotaa pakenevia naisia ja lapsia. Toivotamme onnea tärkeälle avustusreissulle!

Yritykset: mikäli haluatte tukea tätä kohdetta, ottakaa pikaisesti yhteyttä Kari Synbergiin, puh. 050 344 2848.

Kaikki Ukrainasta yrittäjille

Avaa sivusto tästä!

Maaliskuun iltalenkillä mahtavissa maisemissa

Keskiviikkoona 9.3. päästiin Yrittäjien iltalenkille pitkästä aikaa. Tällä kertaa lenkkeiltiin pienen porukan voimin: neljä naisyrittäjää ja viisi koiraa. Sumuisissa auringonlaskun maisemissa Puulan jäällä ehti hyvin vaihtaa kuulumiset ja puhua päivänpolttavista aiheista.

Seuraavan kerran lenkkeillään huhtikuun toisena keskiviikkona eli 13.4. klo 18, tuolloin toivottavasti ollaan jo huomattavasti keväisemmissä olosuhteissa!

Kuntabarometri 2022

Kuntabarometrilla kartoitetaan kuntien yrittäjämyönteisyyttä. Yrittäjä, käythän vastaamassa kyselyyn 31.3. mennessä!

Lisätiedot

Avaa kysely tästä

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 1/2022

Avaa uutiskirje tästä!

Talvimessut 2022 peruttu!

19.2.2022 järjestettäväksi kaavaillut Kangasniemen Talvimessut on valitettavasti päätetty perua vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 12/2021

Avaa uutiskirje tästä, mukana myös Kangasniemen osuus!

Joulukuun iltalenkki (8.12.) peruttu kovan pakkasen vuoksi!

Vuoden viimeiset aamukahvit

Perjantaina 3.12. kokoonnuttiin Lapaskankaan Teboilille vuoden viimeisten yrittäjien & kunnan aamukahvien merkeissä. Tilaisuudessa kuultiin mm. Miksei Mikkelin palvelujohtaja Mari Meriläisen puheenvuoro, jossa hän toi esille yrityksille tarjottavia palveluja.

Perinteisessä aamukahviarvonnassa onni suosi Arto Pellistä, joka voitti Teboilin lahjoittaman palkinnon. Kahvien järjestämisvuorossa oli Kangasniemen Yrittäjät ry.

Aamukahvit jatkuvat myös vuonna 2022. Näillä näkymin seuraaan kerran kahvitellaan maaliskuun ensimmäisenä perjantaina, mikäli koronarajoitukset antavat jo myöten. Tuolloin tilaisuuden järjestää Kangasniemen kunta. Seuraa tiedotusta!

Joulun ajan tapahtumat ja tempaukset

Joulun avaus järjestetiin 26.11. Rantatorilla, lue lisää

Vuoden Yrittäjä julkistettiin Joulun avauksessa, lue lisää

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 10/2021

Lue uutiskirje tästä!

Marraskuun aamukahveilla infoa kunnan suunnitelluista investoinneista

Yrittäjien ja kunnan aamukahvitilaisuudessa käytiin läpi kunnan investointiohjelmaluonnosta vuosille 2022-2024. Ohjelmaa esittelivät kunnaninsinööri Kalle Manninen, tekninen johtaja Mikko Korhonen ja hallintojohtaja Sari Linturi-Sahlman. Lisäksi talouspäällikkö Mirja Ursin kertoi kunnan taloustilanteesta.

Investointiohjelmaluonnoksessa talonrakennuspuolella suurimmat suunnitelmissa oleva menoerät ovat varaus päiväkodin uuteen osastoon ja paloasemaan, joihin on budjetoitu lähivuosille yli miljoona euroa per kohde. Liikunta-alueille on kaavailtu muun muassa 600 000 euron arvoista jäähallin vesikatesaneerausta vuodelle 2023 ja puolen miljoonan euron tekonurmea vuodelle 2024. Kaavateillä panostetaan tulevina vuosina muun muassa Lastutien saneeraukseen ja katuvalaistuksen muutokseen LED-tekniikkaan. Lisäksi ohjelmaluonnoksen budjettikohteissa ovat lukuisien muiden kohtien ohella panostukset liikenneturvallisuuteen, kameravalvontaan, vesi- ja viemärilaitoksen linjaverkostojen saneeraukseen sekä osallistuminen Etelä-Savon tavoitteellisen tietoliikenneverkon toteuttamiseen, jolla tuetaan laajakaistaverkon rakentamista. Investointiohjelma on osa kunnan talousarviota, joka on kunnanvaltuuston käsittelyssä 13.12.2021.

Seuraavan kerran aamukahvitellaan Lapaskankaan Teboililla perjantaina 3.12. klo 8-9 – merkkaa kalenteriin!

Syyskokous 1.11.2021

Kokoonnuimme Kangasniemen Yrittäjät ry:n syyskokoukseen Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloihin Koivukujalle.

Kokouksen aluksi nautimme maittavan illallisen, jonka jälkeen oli varsinaisen syyskokouksen vuoro. Kokouksessa käytiin läpi sääntöjen määräämät asiat, kuten monipuolinen ja paljon ohjelmaa sisällään pitänyt toimintasuunnitelma sekä talousarvio.

Hallituksen jäsenistöön tuli pari muutosta: Petri Viiansalo ja Arto Pellinen jättäytyivät pois ja heidän tilalleen uusina valittiin Joel Jyrinki ja Esa Issakainen.

ESY:n uutiskirje

Lokakuun uutiskirjeen voit lukea tästä!

Ensimmäinen Yrittäjien iltalenkki järjestettiin keskiviikkona 20.10.2021

Tihkusateiseen iltaan uskaltautui pieni joukko yrittäjiä. Mukana lenkillä oli myös neljä koiraa verkostoitumassa.

Meillä oli niin mukavaa, että päätimme jatkaa lenkkeilyä joka kuukauden toisena keskiviikkona klo 18, eli seuraavan kerran lenkkeilemme marraskuun 10. päivänä!

Tule mukaan yrittäjien yhteiselle iltalenkille kuntoilemaan ja vaihtamaan kuulumisia! Kokoonnumme Jalavillan eteen Keskustielle, josta suuntaamme muutaman kilometrin mittaiselle leppoisalle kävelylle.

Hallituksen kokous 4.10.2021

Reissupannussa järjestetyssä kokouksessa suunniteltiin tulevia tapahtumia ja tempauksia, kuten syyskokousta, Joulun avausta ja Rantatorin "pömpelissä" toteutettavaa "Joulukalenteria". Päätimme myös järjestää Talvimessut helmikuussa 2022. Vuodelle 2022 kaavailtiin järjestettäväksi myös yhdessä kunnan kanssa elinkeino- ja kehittämisilta.

Aamukahvit 1.10.2021

Lokakuu käynnistyi yrittäjien ja kunnan aamukahveilla, jotka järjestettiin Rantatorin laituriin rantautuneessa M/S Sorellassa. Ennen kahvittelua kesäkuussa kastetun aluksen kippari, yrittäjä Seppo Lappalainen kertoi Sorellan rakentamisen vaiheista, joihin on osallistunut lukuisia paikallisia yrityksiä. Alus on saanut hyvän vastaanoton ja siellä on kesän mittaan vietetty muun muassa ikimuistoisia syntymäpäiväjuhlia eri puolilla Puulaa. Lue lisätietoja: https://www.puulatours.fi.

Aamukahveilla käytiin keskustelua muun muassa monenlaisista matkailuun liittyvistä asioista. Tällä kertaa kahvitilaisuuden järjestämisvuorossa oli Kangasniemen Yrittäjät ry.

Seuraavan kerran kahvitellaan kunnantalon aulassa perjantaina 5.11. klo 8-9.

Esy:n uutiskirje 30.9.2021

Lue kirje tästä!

Hallituksen kokous ja uuden kunnanjohtajan tapaaminen 15.9.2021

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloihin kesätauon jälkeen uutta intoa puhkuen. Kokouksessa suunniteltiin mm. syyskokouksen järjestämistä, Yrittäjien iltalenkkiä, tulevia aamukahvitilaisuuksia sekä Joulun avausta ja muita joulun aikaan liittyviä tempauksia. Seuraa tiedotusta näihin liittyen!

Virallisen kokousosuuden päätyttyä palkittiin kaksi yrittäjää, joiden yritykset täyttivät pyöreitä vuosia: Sirpa Sappinen (Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelu 30 vuotta) ja Ari Viljakainen (Vilimix 20 vuotta).

Illan vieraileva tähti oli Kangasniemen uusi kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen, jonka kanssa käytiin vilkasta ja hyvää keskustelua paikalliseen yrittäjyyteen sekä kunnan ja yrittäjien yhteistyöhön liittyvistä asioista.

Syyskuun aamukahvitilaisuus järjestettiin
kunnantalon aulassa pe 3.9. klo 8-9

Syyskuun aamukahveilla saatiin infoa työllistämiseen liittyvistä asioista. Aiheesta paikalle saapuneille tietoiskun piti työllisyyskoordinaattori Helena Vartiainen.

Kahvitilaisuuden järjestämisvuorossa oli tällä kertaa Kangasniemen kunta.

Elokuun uutiskirje

Avaa uutiskirje tästä!

Elokuun aamukahveilla 6.8.2021 tutustuttiin uuteen kunnanjohtajaan ja luovutettiin elämäntyöpalkinnot

Perjantaina 6.8. kokoonnuttiin pitkästä aikaa yrittäjien ja kunnan yhteisille aamukahveille. Tällä kertaa kahvitilaisuus järjestettiin Elintarvikekioski IraStopissa. Osallistujia oli noin 20. 

Mukana kahvittelemassa oli uusi kunnanjohtajamme Kimmo Kainulainen, joka esitteli itsensä ja kertoi näkemyksiään kunnan ja yritysten välisen yhteistyön merkityksestä.

Kainulainen kertoi pitävänsä tärkeänä, että Kangasniemi tunnettaisiin entistä paremmin yritysystävällisenä kuntana. Kainulaisen mukaan suunnitteilla on uusi, matalan kynnyksen yhteistyöorganisaatio, joka keskittyisi käytännön toimiin johtavaan yhteiseen suunnitteluun ja kehittämiseen. Hän korosti myös kunnan roolia yritystoiminnan mahdollistajana ja kertoi aloittaneensa yrityskierroksen, tavoitteenaan vierailla mahdollisimman monessa kangasniemeläisessä yrityksessä.

Aamukahvitilaisuudessa luovutettiin jo viime marraskuussa yrittäjäyhdistyksen 40-vuotisjuhlassa myönnetyt tunnustukset pitkäjänteisestä elämäntyöstä Juhani Saksalle, Hannu Tiihoselle, Lauri Honkoselle ja Matti Laitiselle. Kaikki he olivat paikalla vastaanottamassa muistamiset. Yrittäjäjuhlassa muistamisia ei voitu koronan vuoksi jakaa, koska tuolloin juhla typistyi striimatuksi, pienimuotoiseksi tilaisuudeksi. Vielä kerran onnea palkituille! 

Kahvitilaisuuden järjesti Kangasniemen Yrittäjät ry.
Seuraavan kerran kahvitellaan perjantaina 1. syyskuuta, tuolloin tilaisuuden vuorostaan järjestää Kangasniemen kunta. Kahvittelupaikka ilmoitetaan lähiaikoina. 

 

Kuvat: Arto Pellinen

ESY:n uutiskirje 23.6.2021

Avaa uutiskirje tästä!

Samalla toivotamme kaikille mukavaa juhannusta!

Kevätkokous 7.6.2021

Yhdistyksen kevätkokous järjestettiin Kahvila Reissupannussa hieman myöhäjunassa normaaliin aikatauluun nähden. Viivästymisen syynä luonnollisesti olivat koronaepidemian aiheuttamat kokoontumisrajoitukset.

Kevätkokouksessa käsiteltiin yhdistykset sääntöjen määräämät asiat. Paikalla oli noin 15 yhdistyksen jäsentä.

Stipendejä jaettiin

Kangasniemen Yrittäjät ry jakaa perinteisesti kaksi stipendiä keväisin: yhden ylioppilaalle ja yhden yläkoululaiselle. Tällä kertaa lukion stipendin sai Maija Ossi (kuvassa) ja yläkoulun stipendi myönnettiin yhdeksännelle luokalle siirtyvälle Elvi Tiihoselle.

Lupilla talkoiltiin

Muutama hallituksen jäsen vietti kesäisen illan talkoilemalla Lupilla tiistaina 1.6.2021. Ohjelmassa oli mm. risujen raivausta ja laiturin uimaportaiden paikalleen asennus sekä tulevien kunnostustöiden suunnittelua. Lopuksi paistettin makkaraa ja juotiin iltakahvit kauniista Puulan maisemasta nauttien.

Kuvassa Minna Sylgren, Arto Pellinen, Nina Vaittinen ja Seppo Lappalainen.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 27.5.2021

Avaa uutiskirje tästä!

Mukana myös Kangasniemen osuus.

Hallituksen kokous 19.5.2021 ja kutsu kevätkokoukseen

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallitus kokoontui Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloihin valmistelemaan kevätkokousasioita ja hieman muutakin. Asialistalla oli muun muassa "Lupin" kesä, johon sisältyi muun muassa päätös pitää vuokrahinnat ennallaan, järjestää pienimuotoiset talkoot lähiaikoina ja järjestää saunarantaan pöytä sekä istumapaikkoja.

Avaa pdf-muotoinen Lupiesite tästä!

KUTSU JÄSENILLE: Kevätkokous ma 7.6. klo 18 Reissupannussa

Kokouksessa käsitellään sääntöjenmukaiset vuosikokousasiat, esityslista on lähetetty kaikille jäsenille sähköpostitse tai postitse (ota yhteyttä jos et ole saanut kokouspostia!). 

Kahvituksen vuoksi ennakkoilmoittautuminen Nina Vaittiselle viimeistään 2.6.2021, nina.reinikainen(a)outlook.com tai puh. 0400 815 108. 

Kokoukseen osallistujien kesken arvotaan Lupi päiväksi käyttöön! 

Kokouksessa noudatamme vallitsevaa koronaohjeistusta.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 29.4.2021

Avaa uutiskirje tästä!

Mukana myös Kangasniemen osuus.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 25.3.2021

Avaa uutiskirje tästä!

Mukana myös Kangasniemen osuus.

Kesän avaustapahtuma peruttu!

Rantatorilla 15.5.2021 järjestettäväksi kaavailtu Kesän avaustapahtuma joudutaan valitettavasti perumaan. Kesän avaukseen on aikaa enää seitsemisen viikkoa ja näissä vallitsevissa olosuhteissa on äärimmäisen epävarmaa, voisiko satoja ihmisiä torille kokoavan tapahtuman tuolloin järjestää. Tapahtuma joudutaan perumaan jo toisen kerran peräjälkeen. 

Vaikka Kangasniemen kesäsesongin virallinen lähtölaukaus jää toteuttamatta, emme voi kyllin korostaa paikallisten palvelujen käyttämisen tärkeyttä! Autattehan kangasniemeläisiä yrityksiä selviytymään tästä haastavasta ajasta! 

Aurinkoisia kevätpäiviä toivottaen, 

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallitus

Lähilauantai

Koko Suomessa vietetään 20.3. ensimmäistä kertaa Lähilauantaita. Tempauksella tuetaan paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä.

Nyt jos koskaan on tärkeää pitää yhtä, tukea lähipalveluita ja pitää Kangasniemen rattaat pyörimässä. Tule siis mukaan, osta läheltä (niin lauantaina kuin kaikkina muinakin päivinä) ja varmista, että meillä täällä Kangasniemellä on palveluita jatkossakin.

Lue lisää: http://www.lahilauantai.fi

PS. Kiitos kangasniemeläisyritysten asiakkaille tunnollisesta maskien käytöstä ja turvalliseen asiointiin panostamisesta - ottamalla tämän haastavan ajan rajoitukset huomioon jokainen tekee yrityksissä asioinnin omalta osaltaan turvallisemmaksi! Pidetään huolta toisistamme jatkossakin!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 2/2021

» Avaa uutiskirje tästä!

Hallituksen järjestäytymiskokous 15.2.2021

Kangasniemen Yrittäjien hallitus aloitti vuoden 2021 toimintansa valitsemalla varapuheenjohtajaksi Joni Pietarisen, sihteeriksi Elmeri Linneran, tiedottajaksi Jaana Laitisen ja yhteiskuntasuhteista vastaavaksi Sirpa Sappisen. Muihin tehtäviin valitaan vuoden mittaan vastuuhenkilöt tapauskohtaisesti.

Kokouksessa keskusteltiin tulevista kuntavaaleista, joihin kaivataan yrittäjäehdokkaita. Yrittäjäyhdistys tukee jäsentensä vaalikampanjointia ja tähän saadaan hieman tukea myös Etelä-Savon Yrittäjiltä. Ehdolle asettuvien jäsenyrittäjien tulee ilmoittaa itsestään Arto Pelliselle mahdollisimman pian, kuitenkin VIIMEISTÄÄN TORSTAINA 25.2.2021 (yhteystiedot hallitus-sivulla), mikäli he haluavat mukaan yrittäjien yhteiseen kampanjaan. Tämän jälkeen tulleita ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

Kesän avaus oli yhtenä asiana listalla. Korona asettaa tulevien tapahtumien suunnitteluun epävarmuustekijöitä, tästä johtuen kehittelimme kokouksessa alustavat suunnitelmat A, B ja C, joista joku toteutetaan epidemiatilanteesta riippuen. Lisätietoja tulossa myöhemmin! Epävarmuustekijöitä koronan vuoksi on myös kunnan ja yrittäjien aamukahvien järjestämismahdollisuuksien suhteen, joten päätös niistä siirrettiin seuraavaan kokoukseen.

Kevään mittaan Kangasniemelle saadaan vierailuille piispa sekä Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Näiden vierailujen yksityiskohtia mietittiin kokouksessa. Asialistalla olivat myös mm. luottamushenkilöseminaarin kuulumiset, jotka kokousväelle välitti puheenjohtaja Nina Vaittinen.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 8.3.2021.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 28.1.2021

Avaa uutiskirje tästä! Mukana myös Kangasniemen osuus.

Yritykset tsemppaamassa jaksohoidon henkilökuntaa

Kangasniemen hyvinvointikeskuksen jaksohoidossa puurrettiin joulukuussa 2020 pitkää päivää koronaepidemian vuoksi. Paikalliset yritykset lähtivät ilahduttavan innokkaasti yhdessä kannustamaan henkilökuntaa tiukassa tilanteessa. Osastolle toimitettiin monenlaista suolaista ja makeaa purtavaa, kahvipaketteja, makeisia ym.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 17.12.2020

Avaa uutiskirje tästä! Mukana myös Kangasniemen osuus.

40-vuotisjuhla järjestettiin 27.11.2020

Kangasniemen Yrittäjien 40-vuotisjuhla järjestettiin Kangasniemen kunnantalolla pienimuotoisesti. Lisäksi juhla striimattiin Yrittäjäyhdistyksen YouTube-kanavalle.

Kangasniemen Yrittäjien tervehdyssanat lausui puheenjohtaja Nina Vaittinen ja Etelä-Savon Yrittäjien tervehdyksen juhlaan toi aluejohtaja Niina Kuuva. Kunnan tervehdyksen esitti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tommi Vehmala.


Niina Kuuva, Elmeri Linnera, Nina Vaittinen, Tommi Vehmala ja Teemu Ukkonen

Juhlassa palkittiin Vuoden Yrittäjä / Yritys, huomionosoituksen sai Elmeri Linnera Tietomylly Oy:stä (Lue lisätiedot tästä!). Lisäksi julkistettiin muistamiset elämäntyöstä Juhani Saksalle, Matti Laitiselle, Lauri Honkoselle ja Hannu Tiihoselle.

Juhlavuoden kunniaksi Kangasniemen Yrittäjät ry teki 500 euron lahjoituksen Kankaistenlammen kosteikkohankkeelle. Lahjoituksen hankkeen puolesta otti vastaan Teemu Ukkonen.

Laajempi kuvakooste juhlasta Hetkiä Yrittämisestä-blogissamme!

Katso juhla YouTube-kanavaltamme (huom! varsinainen juhlalähetys alkaa viedolla vasta kohdasta 28:22)

Aluejohtaja yritysvierailuilla

Etelä-Savon Yrittäjät ry:n aluejohtaja Niina Kuuva kävi 27.11.2020 ennen Kangasniemen Yrittäjien 40-vuotisjuhlaan osallistumistaan tutustumassa pariin paikalliseen yritykseen. Kuuva oli valinnut vierailukohteiksi Jalavillan ja Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun. Mukana vierailuilla oli Kangasniemen Yrittäjien puheenjohtaja Nina Vaittinen.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 26.11.2020

Lue uutiskirje tästä, mukana myös Kangasniemen uutiset!

Joulukuun aamukahvitilaisuus peruttu!

Perjantaiksi 4.12. Teboililla järjestettäväksi kaavailtu yrittäjien & kunnan aamukahvitilaisuus peruttu muuttuneen koronatilanteen vuoksi. Palataan kahvien merkeissä ensi vuonna.

Puheenjohtajaa onnittelemassa!

Kangasniemen Yrittäjien hallituksen jäsenillä oli 20.11.2020 ilo käydä onnittelmassa 50 vuotta täyttänyttä puheenjohtajaamme, Nina Vaittista.

Syyskokous järjestettiin 11.11.2020

Yrittäjäyhdistyksen syyskokous järjestettiin Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelussa. Kokouksen esityslistalla olivat normaalit syyskokousasiat, kuten toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2021. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Nina Vaittinen, joka sääntömuutoksen myötä valittiin tulevalle kaksivuotiskaudelle. Hallituksen erovuoroiset jäsenet jatkavat ja hallituksen kokoonpanoa kasvatettiin kahdella jäsenellä, uusina mukaan valittiin Virve Ahtola ja Elmeri Linnera.

Varsinaisen kokouksen lisäksi illan mittaan nautittiin maittava illallinen sekä käytiin keskustelua monenlaisista aiheista ja vaihdettiin kuulumisia yrittäjäkollegoiden kanssa - salin täyttikin iloinen puheensorina ja hyvä pöhinä!

Hallituksen kokous 10/2020

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui 11.11.2020 ennen syyskokousta pitämään nopean kokouksen, jonka tärkeimpänä aiheena oli 40-vuotisjuhlan järjestelyt. Kokouksessa tehtiin myös paikallisyhdistysarviointi.

Ajankohtaisia aiheita
marraskuun aamukahveilla

Marraskuisilla kunnan ja yrittäjien aamukahveilla kokoonnuttiin Osuuspankin kerhohuoneelle.


Tilaisuuden alussa puheenvuoron käytti kunnanjohtaja Risto Nylund, joka totesi tulevaisuudessa olevan paljon epävarmuustekijöitä. 
– 90-luvun lamankin aikaan oli helpompi ennakoida, mihin ollaan menossa. Siitä huolimatta eteenpäin mennää, ja varmasti positiivisin mielin. Tuntuu että parempaan päin tässä ollaan menossa, Nylund tsemppasi. 

Pankinjohtaja Seppo Laurila piti lyhyen tietoiskun ajankohtaisista turvallisuusasioista ja muun muassa kertoi, miten voi ennaltaehkäistä tietoturvaongelmia. Laurila kertoi myös, että korkotaso on nyt todella matala ja vinkkasi, että nyt olisi loistava aika suojata lainansa. 
– Korkotaso ei tule aina olemaan tällainen, Laurila totesi. 
Rahoittajan näkökulmasta Laurila kertoi paikallisen yrityskentän näyttävän hyvältä sillä meneillään on rekrytointeja, laajennuksia ja yritysten tilojen vaihtumista. 
– Yrityksillä on uskoa tulevaisuuteen. 
Uusiakin yrityksiä voisi olla tulossa. 
– Tuntuu että tunkua olisi, kun tiloja olisi. Vastaanottohalli voisi olla jossain vaiheessa harkinnan arvoinen asia, pankinjohtaja vinkkasi kunnan edustajille. 
Vaikka Kangasniemellä näyttää elinkeinoelämän tilanne melko hyvälle, Suomen mittakaavassa Laurila arveli talvesta olevan tulossa todella hankalan. 

Positiivisena asiana Laurila nosti esille myös sen, että vapaa-ajan asunnoille on viime aikoina ollut erittäin hyvin kysyntää ja paikkakunnalle on muuttanut uusia vakituisia asukkaita mukavaan tahtiin. Rakennuslupajaoston puheenjohtaja Kari Luukkainen kertoi, että tällä hetkellä halutaan muuttaa poikeuksellisen paljon kesämökkejä vakituisiksi asunnoiksi. 


Aamukahvitilaisuuden järjesti Kangasniemen kunta ja kahvit tarjosi Kangasniemen Osuuspankki - kiitokset!


Jäsenyrittäjä! Tarkastathan, ovatko yhteystietosi ajan tasalla!

Mikäli et ole saanut syyskokouksen kutsua tai sähköpostiisi ei putkahda kuukausittain Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirjettä, kielii se siitä, että sähköpostiosoitteesi on vanhentunut tai meillä ei ole sitä lainkaan.

Ota yhteyttä ja kerro muuttuneet yhteystietosi!

Lokakuun uutiskirje

 29.10.2020 julkaistu Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

Istutimme juhlavuoden kunniaksi omenapuun Pirtin puistoon!

Toivotaan, että 40-v. -juhlapuusta saadaan tulevina vuosina runsaasti satoa ja omenat tuovat pieniä herkutteluhetkiä mahdollisimman monille!

Katso video puun istuttamisesta ja kuuntele, mitä Marilla on kerrottavaa!

Mari Jalava, kunnan puutarhuri Ilkka Holma ja Nina Vaittinen omenapuun istutuspuuhissa.

Hallituksen kokous 12.10.2020

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui eilen. Ennakkotietona jo pari päivämäärää:

 • Yhdistyksen syyskokous Kangasniemen Juhla- ja pitopalvelussa ke 11.11.2020 klo 18, kutsut jäsenille tulee lähiaikoina.
 • 27.11. voi verkon kautta osallistua yhdistyksen 40-vuotisjuhlaan ja seurata mm. kuka tänä vuonna palkitaan Vuoden Yrittäjänä!

Edellä mainittujen asioiden lisäksi kokouksessa tehtiin myös jäsenkatsaus. Tällä hetkellä yhdistyksessä on noin 130 jäsenyritystä.

Aamukahveilla asumisasiaa

Yrittäjien ja kunnan lokakuun aamukahvit nautittiin maittavien suolaisten purtavien kera Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa.

Kahvien pääpuheenaihe oli uusien asukkaiden hankinta. Kaikkien iloksi tänä vuonna Kangasniemelle on muuttanut varsin mukavasti väkeä, mutta enemmänkin uusia asukkaita toki avosylin ottaisimme vastaan.

Kunnan markkinointisihteeri Paula Ruusupuro kertoi jakavansa parhaillaan esittelykasseja mm. muualta täällä töissä käyville kunnan ja ESsoten työntekijöille sekä Lapaskankaan yrityksiin. Kassit sisältävät esitteitä, karttoja, yritysluettelon sekä kiinteistövälittäjiltä saadun ajantasaisen myytävien kohteiden listan.

Perinteinen kunnan Matkailulehti muutetaan jatkossa Matkailu/asuminen -lehdeksi. Aiemmin lehti on julkaistu jo ennen joulua, mutta nyt sen aikataulua myöhäistetään noin kuukaudella, koska Matkamessut on siirretty keväälle. Ruusupurolta on lähiaikoina tulossa infoa lehdestä yrityksille ja järjestöille.

Keskustelun tiimoilta todettiin muun muassa., että toimivien palvelujen sekä elinvoimaisuuden säilyttäminen, hyvät tietoliikenneyhteydet ja tänne muuttaneiden ”tarinoiden” esilletuominen olisivat tärkeitä asioita paikkakunnan markkinoinnissa potentiaalisille muuttajille.

Yritysten tarinoita tuodaan esille 40 hetkeä yrittämisestä Kangasniemellä -kampanjan tiimoilta (https://www.kangasniemenyrittajat.fi/hetkia/). Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Kangasniemen Yrittäjät ry ja Kangasniemen Kunnallislehti.


Kuvassa Heli Siitari, Timo Luomanen ja Sirpa Sappinen

Tilaisuudessa saimme tutustua myös uusiin asukkaisiin sekä tuoreisiin yrittäjiin, kun Villilä Luonto Oy:n Heli Siitari ja Timo Luomanen esittäytyivät (http://www.villila.net).

Kahvitteluväen kesken teimme myös päätöksen: aamukahveja jatketaan ensi vuonnakin!

Seuraavat aamukahvit nautitaan ajankohtaisen keskustelun kera Osuuspankin kerhohuoneella perjantaina 6.11. klo 8-9. Tilaisuuden järjestää Kangasniemen kunta ja kahvit tarjoaa Osuuspankki. Merkkaa kalenteriin!

Onnittelukäynti 1.10.2020

Kangasniemen Yrittäjien hallituksen jäsen Arto Pellinen kävi viemässä yrittäjäyhdistyksen onnittelutervehdyksen Matti Tullalle, jonka yrityksessä Tulla Ky:ssä vietetään 1.10.2020 30-vuotisjuhlapäivää!

Lue aiheeseen liittyvä artikkeli Tullan www-sivuilta!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 8/2020

Mukana myös Kangasniemen osuus!

» Lue uutiskirje tästä!

Syyskuun aamukahvikeskustelun pääaihe kunnan markkinointi

Syyskuiset yrittäjien ja kunnan yhteiset aamukahvit nautittiin Yrittäjän päivän kynnyksellä perjantaina 4.9. kunnantalon aulassa. Tilaisuuden alussa kunnanjohtaja Risto Nylund esitti kaikille yrittäjille lämpimät onnittelunsa huomisen merkkipäivän johdosta. 


Kunnan markkinointi oli yksi aamukahvikeskusten pääaiheista. Risto Nylund kertoi kutsuneensa koolle pienen ryhmän pohdiskeleman markkinointiasioita. 
– Joillakin tahoilla on virinnyt ajatus maalle muutosta ja siihen pitäisi vastata jollain tavalla, jotain pitäisi aika nopeastikin tehdä, Nylund totesi. 
Ryhmän kokoontumisessa on tarkoitus miettiä muun muassa kunnan imagoa, missä medioissa kunnan tulisi näkyä ja sitä, miten virinneeseen maaseudun vetovoiman kasvuun vastataan. 
Markkinointisihteeri Paula Ruusupuro kertoi esimerkkejä kunnan tämänvuotisista markkinointitoimenpiteistä ja iloitsi siitä, että Kangasniemeltä on mennyt mökkejä ja omakotitaloja hyvin kaupaksi. Seuraava näkyvä mainontatoimenpide on viisi vuotta vanhojen tienvarsikylttien uusiminen. 
– Kahteen kylteistä tulee sama tytön kuva, mikä oli kunnantalon seinässä, siitä on saatu paljon hyvää palautetta, Ruusupuro kertoi. 
Markkinointiin liittyen puheenvuoron käytti myös yrittäjä Seppo Lappalainen. 
– Markkinoinnista ei saa säästää, jos siitä tingitään, käy huonosti. Mennään siitä, mistä aita on matalin: mökkiläisistä on helppo saada tänne etätyöntekijöitä ja muuttajia, Lappalainen vinkkasi. 
Kiviniemen leirintäaluetta pyörittävä Olavi Heikkala kertoi karavaanareiden esittämän idean: Kangasniemi, Joutsa ja Hartola voisivat tehdä yhteisen markkinointikampanjan kuntien kautta pohjoiseen suuntautuvasta maisemareitistä. Heikkalan mukaan monet leirintäalueella käyneet ihmiset eivät ole tulleet vaseti Kangasniemelle, vaan tämä on ollut sopiva välietappi johonkin muuhun kohteeseen suuntautuneella matkalla. 

Keskustelussa esille nousivat myös Kangasniemen luontopolut, joiden tilasta yrittäjä Joni Pietarinen kyseli. Paikkakunnalla on kolme toiminnassa olevaa polkua, joissa on tänä vuonna ollut erittäin paljon kävijöitä. Kutemajärven luontopolkua ei enää ylläpidetä eikä sitä markkinoida yleisölle. Tähän Pietarinen esitti idean, voisiko kunnanviraston väki jalkautua raivaamaan polkua käyttökuntoon vaikkapa tykyilyn merkeissä. Tästä voisi olla hyötyä paitsi hienon luontokohteen palauttamisessa yleisön käyttöön, myös imagollisesti.
Luontopolkujen yhteydessä sivuttiin myös Kankaistenlammen kosteikkohanketta, johon liittyen kunnanrakennusmestari Kalle Manninen kertoi toivovansa, että kunta olisi myös siinä mukana jonkinlaisessa liikuntapaikallisessa roolissa. 

Hallintopäällikkö Sari Linturi-Sahlman kertoi kahvittelun lomassa, että kunnan tilojen käyttöä rajoitetaan puhtaasti työsuojelullisista syistä ja korosti että kaikki asiakkaat palvellaan.  

Yrittäjäyhdistyksen terveiset kertoi puheenjohtaja Nina Vaittinen. Yhdistyksellä on käynnissä 40. juhlavuosi, mutta koronan vuoksi aiemmin kaavaillut isommat juhlallisuudet joudutaan jättämään järjestämättä. Sen sijaan pienimuotoista juhlintaa on syksyn mittaan luvassa virtuaalisesti. Vaittinen kertoi myös yritysten esittämän toiveen: kunta voisi pitää enemmän yhteyttä yrityksiin vaikkapa puhelimitse kuulumisia kysellen. 

Kanssamme kahvitteli myös Mari Meriläinen Miksei Oy:stä. Hän oikaisi kesällä julkaistun virheellisen uutisen: 
– Mikseitä ei olla juuri nyt sulauttamassa Mikkelin kaupungin organisaatioon. 
Meriläinen kannusti kangasniemeläisiä yrityksiä ottamaan yhteyttä, mikäli kaipaavat esimerkiksi sparrausapua ja korosti, että he tekevät hankkeiden kautta paljon seudullista työtä. Meriläinen itse tekee Mikseillä omistajanvaihdos- ja yrityskauppaneuvontaa. 

Kahveilla suoritettiin perinteiseen tapaan arvonta, jossa palkintona oli Suomalaisen Ruoan Päivän kunniaksi kangasniemeläisen Keramiikkakellarin tekemät puahtosuolapurkit. Arvonnassa voittivat Sulo Hämäläinen, Hannu Halttunen ja Tapani Nykänen. 

Seuraavat kahvit tarjoaa yrittäjäyhdistys Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa perjantaina 2.10. klo 8-9. Samalla tiedoksi pieni muutos kahvikalenteriin: kunnan 6.11. järjestämän marraskuun kahvitilaisuuden pitopaikka vaihtui kunnantalon aulasta Kangasniemen Osuuspankin kerhohuoneeksi.  

Hallituksen kokous 7/2020

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui 1.9.2020 miettimään mm. yhdistyksen 40-vuotisjuhlan kohtaloa. Koronan vuoksi päätimme jättää juhlat järjestämättä, sillä emme halua riskeerata kenenkään terveyttä. Syksyn mittaan on kyllä luvassa virtuaalista juhlintaa monessa muodossa ja luonnollisesti mm. Vuoden Yrittäjäkin palkitaan! Päätimme myös tehdä juhlavuoden kunniaksi lahjoituksen erääseen hienoon projektiin - siitäkin lisää hieman myöhemmin!

Hyvää Yrittäjänpäivää 5.9.!

Osallistu Yrittäjänpäivän kisaan FB-sivuillamme ja kerro, missä olet saanut viimeksi erityisen hyvää palvelua!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

Lue elokuun 2020 uutiskirje tästä!

Hallitus kokoontui Papusaaressa

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallituksen tämän vuoden 6. kokous järjestettiin Puulalla, upeassa Papusaaren retkisatamassa.

Kokouksessa suunniteltiin yhdistyksen 40-vuotisen taipaleen juhlistamista. Mietinnässä oli myös kunnan kanssa järjestettävän teemakeskustelun aihe, joksi ehdotettiin kuntamarkkinointia.

Lupisaari nyt vuokrattavissa!

Ruovedenselällä sijaitseva, yrittäjäyhdistyksen Ukonniemi-Väisälä -osakaskunnalta vuokraama Kummelisaari, jota "Lupiksikin"(* leikkisästi kutsumme, on saatu käyttökuntoon.

Järjestön oman käytön ulkopuolella saari on kaikkien vuokrattavissa!

Tervetuloa nauttimaan kesästä Lupilla!

Lupin oma sivu

Tiedustelut ja Lupin varaukset:
Kangasniemen Yrittäjät ry,
Lupivastaava Seppo Lappalainen,
puh. 0400 570 557

*) Lupi = Klubi savolaisittain

Kuvia Lupilta:

Kummelisaari etelän suunnasta.

Kummeli opastaa perille!

Nuotiopaikka

Perusteellisesti remontoitu saunarakennus.

Sisäkuva saunasta. Kaikki pinnat on uusittu ja saunaan on hankittu uusi kiuas.

Puiden takaa häämöttää päärakennus, joka ei vielä ole käyttökunnossa.

Venelaiturissa PuulaToursin paatti.

Uusi uimalaituri saunarannassa.

Kuvia myös Facebook-sivuillamme!

Elokuun aamukahveilla puhuttiin Puulasta ja ympättiin koronakesän kuulumisia

Elokuisille yrittäjien ja kunnan aamukahveille upeat raamit loivat auringonpaiste, Puula ja PuulaToursin Sisko-laiva. 

Vajaan tunnin aikana ehdittiin keskustella monenlaisista asioista. Tilaisuuden alussa Kangasniemen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Nina Vaittinen muistutti yrittäjiä kustannustuesta, jota on haettavissa elokuun loppuun saakka. Vaittinen korosti, että hakemuksen teossa kannattaa olla erittäin huolellinen, sillä hylkääviä päätöksiä on tullut paljon. 
Valtuutettu Sulo Hämäläinen muistutti yritysten tärkeydestä kunnalle ja totesi, että jostain pitäisi vielä kaivaa lisää tukea yrityksille. 

Aamukahvien isäntänä toiminut yrittäjä Seppo Lappalainen kyseli osallistujien kuulumisia ja tunnelmia tästä poikkeuksellisesta kesästä. Vaikka keväällä vastassa oli aikamoinen shokki kaupankäynnin pysähdyttyä joissakin yrityksissä lähes täysin, oli yrittäjillä tässä vaiheessa kesää jo iloiset ilmeet: puheenvuoroissa kerrottiin, että alkuvaikeuksien jälkeen kauppaa oli käyty vähintäänkin normaaliin tapaan ja asiakkaita on ollut jopa edellistä kesää enemmän.

– Kelien varassa ollaan. Kesäkuu oli ehkä paras kuukausi, mitä meillä on ollut kolmeentoista vuoteen, mutta heinäkuu palautti taas maan pinnalle, kun aurinkoiset päivät jäivät vähiin, kertoi Puulaakin yrittäjä Esa Mäkinen. 
– Kun kevään alkushokista selvittiin, ajankohtaan nähden kesä on ollut yllättävänkin hyvä, asiakkaita on ollut enemmän kuin normaaleina kesinä, iloitsi Sinililan yrittäjä Minna Sylgren. 
Myös kunnan edustajien tunnelmia kuulosteltiin:
– Viranhaltijan näkökulmasta kesä on mennyt normaalisti. Nyt valmistaudumme koronan toiselle kierrokselle, kertoi sivistys- ja hyvinvointijohtaja Mika Huovinen.
– Kunnalla menee yhtä hyvin kuin kuntalaisilla ja yrityksillä, kiteytti kunnanjohtaja Risto Nylund. 
Matkailuneuvoja Linda Penttonen kertoi että ”pömpelin” ovi ei ole enää elokuussa käynyt yhtä tiheään tahtiin, mutta ulkomaalaisia on viime päivinä käynyt aiempaa runsaasti, useista eri maista.  

Kuulumiskierroksen jälkeen keskusteltiin muun muassa Puulasta sekä siihen liittyvistä vahvuuksista, heikkouksista, uhkista ja mahdollisuuksista. Myös kuntamme markkinointi tuli keskustelussa esille. 
– Pitäisi päästä esille valtakunnalliseen mediaan. Panoksia täytyisi laittaa enemmän, jotta pääsisimme myymään Kangasniemeä oman kuntamme ulkopuolelle, Seppo Lappalainen peräänkuulutti. 
– Markkinoinnin eteen olisi aina jotain muutakin tehtävissä, mitä on tehty, kommentoi kunnanjohtaja Nylund. 

Markkinoinnin edullisiksi ja nykyaikaisiksi työvälineiksi Kai Kaasalainen ehdotti Puulalta ja kunnastamme yleisesti kuvattuja videoita. 

Tilaisuudessa tuotiin esille myös, että me paikalliset emme ehkä itse edes tajua, miten upeita ovat esimerkiksi Puula ja kirkonkylämme. 
– Täällä kävi Oulusta eräs kaveri, joka kehui että tämä on kaunein kirkonkylä, mitä hän on koskaan nähnyt, kertoi valtuuston puheenjohtaja Tommi Vehmala. 
Vehmala kertoi myös mukavia uutisia luonnon kannalta: Kankaistenlammelle suunnitteilla oleva kosteikkohanke etenee hyvää vauhtia ja Riistakeskus on ottanut sen kärkihankkeekseen. 

Kankaistenlammen alue nousi esille myös ei-positiivisessa mielessä: alueella tapahtuvasta varsin äänekkäästä vapaa-ajan vietosta aiheutuu häiriötä lähialueen asukkaille. 


Tilaisuuden järjesti Kangasniemen Yrittäjät ry ja kuusenkerkkäkuoharit Reissupannun tyttöjen leipoman maittavan kakun kera tarjosi Puula Tours - kiitokset Lappalaisen Sepolle!

Seuraavat aamukahvit järjestää kunta perjantaina 4.9. kello 8-9 kunnantalon aulassa. 

Aamukahvitilaisuus Rantatorilla 3.7.2020

Heinäkuun yrittäjien ja kunnan yhteinen aamukahvitilaisuus järjestettiin Rantatorin lettukahvilassa. Kahvit maittavien lettujen kera tarjosi kunta, kiitokset! 

Tilaisuudessa kuultiin kunnan kuulumisia, mm. 

 • Seurakunnan muutosta kunnantalolle iloittiin - nyt siellä ei ole enää yhtään tyhjiä huoneita. 
 • Kalle Manninen kertoi, että skeittiparkki valmistuu ensi viikolla lukion pihapiiriin.
 • Yksinyrittäjätukea kannustettiin hakemaan. Sitä saa, mikäli tukiehdot täyttyvät ja tukirahat riittävät. Myös kunnan kehittämistukea on tarjolla (max 500 euroa kehittämishankkeeseen tai vaikkapa koulutukseen). 
 • 16.6. tilanteen mukaan Kangasniemelle on muuttanut 93 uutta asukasta tänä vuonna ja muuttovoittoa on 29 asukkaan verran. Muuttajista on alle 30-vuotiaita 41. 
 • Aluksi pahaltakin katastrofilta vaikuttaneesta Lapaskankaan teollisuusalueen vesivuodosta selvittiin säikähdyksellä. 

Lisäksi käytiin keskustelua lomasesongista. Niin kunnan matkailuneuvoja Linda Penttosella kuin yrittäjilläkin oli samanlainen tuntuma: kotimaan matkailijoita on liikenteessä ennätysmäärä ja monet ovat ensimmäistä kertaa Kangasniemellä. Myös mökkiläisiä on ollut paljon liikenteessä. Matkailuneuvonnassa on käynyt paljon väkeä ja he ovat kyselleet mm. risteilyistä, polkupyöräreiteistä, luontopoluista ja tapahtumista. 

Seuraava, yrittäjäyhdistyksen järjestämä kahvitilaisuus on Rantatorilla perjantaina 7.8. klo 8-9. Tuolloin kokoonnumme M/S Siskossa ja kahvit tarjoaa Puula Tours (https://www.puulatours.fi).

Kevätkokous järjestettiin Kahvila Reissupannun
pihalla torstaina 25.6.2020

Kangasniemen Yrittäjät ry:n kevätkokous järjestettiin koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi hieman myöhäjunassa. Helteiseen kokoukseen osallistui noin 20 henkilöä.

Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen kevätkokoukselle kuuluvat asiat sekä sääntömuutos. Uudistetut säännöt hyväksyttiin yksimielisesti ja ne astuivat voimaan välittömästi.

Avaa vuoden 2019 toimintakertomus tästä!

Kangasniemen Yrittäjät ry:n säännöt

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 25.6.2020

Avaa uutiskirje tästä! Mukana myös Kangasniemen osuus!

Aamukahveilla Reissupannussa

Perjantaina 5.6. kokoonnuttiin parin kuukauden tauon jälkeen yrittäjien ja kunnan edustajien yhteisille aamukahveille Reissupannuun. Kahvit tarjosi yrittäjäjärjestön pitkäaikainen yhteistyökumppani Fennia. Tilaisuuden alussa Mikkelin Fennian asiakaspäällikkö Tomi Lantta jakoi infoa eduista, jotka ovat tarjolla Suomen Yrittäjien jäsenille.

Kahvittelun lomassa Kangasniemen Yrittäjien puheenjohtaja Nina Vaittinen kertoi, että koronan vuoksi siirtynyt yhdistyksen kevätkokous tulisi saada järjestettyä pikaisesti. Normaalien kevätkokousasioiden lisäksi listalla on sääntömuutos. Yrittäjäyhdistyksessä on tavoitteena myös saada tänä kesänä Lupisaari jäsenistön ja muiden yrittäjien käyttöön. 

Kunnan markkinointisihteeri Paula Ruusupuro jakoi infoa mm. liikuntareiteistä. Yrityksiin esitteitä, karttoja ym. voi käydä hakemassa myös hiljattain auenneesta matkailuneuvonnasta, jossa palvelee matkailuneuvoja Linda Penttonen. 

Perinteiseen tapaan aamukahveilla kävijät osallistuivat arvontaan. Tällä kertaa onni suosi Kari Luukkaista, joka sai mukaansa komealla kuikan kuvalla varustetun, Pannun Puodin valikoimiin kuuluvan tarjottimen. 

Seuraavat aamukahvit tarjoaa Kangasniemen kunta. Kahvitilaisuus Rantatorilla perjantaina 3.7. klo 8-9.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 5/2020

Avaa uutiskirje tästä!

Pieni askel kohti normaalimpaa elämää!

Yrittäjien ja kunnan edustajien yhteiset aamukahvitilaisuudet käynnistyvät jälleen. Huom! Kahvittelemme ulkosalla, turvavälit huomioiden. Ethän tule kahveille, mikäli olet kipeä tai oireilet.

Iloinen yllätys

Pentti ja Päivi Kettunen yllättivät iloisesti ja kävivät luovuttamassa Kangasniemen Yrittäjien käyttöön Tehometin juhlavuositeoksen Virstanpylväitä. Kangasniemen Yrittäjät kiittää lämpimästi!

Kuvassa kirjan vastaanottanut Kangasniemen Yrittäjien puheenjohtaja Nina Reinikainen ja Pentti Kettunen.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 30.4.2020

» Avaa uutiskirje tästä

Ylimääräinen uutiskirje ESY:ltä 17.4.2020

» Avaa uutiskirje tästä

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 26.3.2020

Avaa uutiskirje tästä!

Mukana myös Kangasniemen oma osuus.

Nina Reinikaisen kolumni: kun maailma pysähtyi

Kangasniemen Kunnallislehdessä 26.3. julkaistu kolumni

Huhti- ja toukokuun aamukahvitilaisuudet peruttu!

Tiedotamme tilaisuuksien jatkosta myöhemmin.

Maaliskuun aamukahvit

Perjantaina 6.3. oli vuorossa kunnan järjestämät aamukahvit kunnantalon aulassa. Tilaisuudessa kuultiin kunnan tämän vuoden investoinneista ja käytiin vilkasta keskustelua niihin sekä mm. matkailuasioihin liittyen. Paikalla oli parisenkymmentä henkilöä. 

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 27.2.2020

Avaa kirje tästä!

Hallituksen kokous 24.2.2020

Tällä kertaa hallitus kokoontui RPJP:n hallille. Kokouksessa käsiteltiin pääsääntöisesti Talvimessuja, jotka järjestetään 7.3. Kansis-keskuksessa.

Aamukahvikalenteri 2020

Tervetuloa yrittäjien ja kunnan yhteisille, kuukausittain järjestettäville aamukahveille. Yrittäjäyhdistys ja kunta järjestävät kahvit vuorotellen. Jokaisessa kahvitilaisuudessa järjestetään osallistujien kesken myös arvonta, jossa voi voittaa jotain pientä kivaa!

Tässä aamukahvikalenteri koko vuodeksi, merkkaa päivät kalenteriin ja tule kahvittelemaan!

HUOM! JOULUKUUN AAMUKAHVIT PERUTTU!

Avaa tästä kalenteri A4-kokoisena pdf-tiedostona

Yrittäjien ja kunnan aamukahvit Shellillä 19.2.2010

Keskiviikkona 19.2.2020 järjestetyt yrittäjien ja kunnan aamukahvit vetivät Shellin kabinetin tupaten täyteen väkeä. Aistittavissa oli yhteistyön henkeä ja kehittämisintoa! Pöytäkeskustelut kävivät vilkkaina ja puheenvuorojakin käytettiin.

Tiedoksi niille, jotka eivät paikalle päässeet:

Kunnan markkinointisihteeri Paula Ruusupuro kertoi kunnan aloittavan täsmämarkkinoinnin, jonka tiimoilta jaetaan infopaketteja muilta paikkakunnilta täällä töissä käyville työntekijöille. Yrittäjät, ilmoitelkaa Paulalle, mikäli teidän yrityksessä on noille infoille tarvetta! (Paula Ruusupuro, puh. 040 779 5765, paula.ruusupuro(a)kangasniemi.fi)

Kiinteistömaailman Pertti Oravan aloitteesta Kangasniemeltä mökin ostaville jaetaan jatkossa Kangasniemi-infopaketit. Myös OP-Kiinteistökeskus lähtee toteuttamaan kuntainfojen levittämistä. OP:n Seppo Laurila esitti samalla, voisiko infojen mukana olla myös joku kangasniemeläinen tuote tervetuliaislahjaksi.

Kunnanrakennusmestari Kalle Manninen kertoi että rakennuspuolen tekijöille olisi tarvetta! Yrittäjä, ilmoita yrityksesi Kallen listalle! Tällä hetkellä akuutein tarve olisi sähkösuunnittelupalvelulle, mutta muitakin tarpeita on. (Kalle Manninen, puh. 040 776 9136, kalle.manninen(a)kangasniemi.fi)

Kunnanjohtaja Risto Nylund kertoi, että kunnalla on tarjolla kaksi vapaata vuokra-asuntoa muualta täällä työssä käyvien työntekijöiden majoitukseen. Majoituksesta ei peritä vuokraa työntekijän koeaikana. Tarvittaessa kunta etsii enemmänkin asuntoja tähän tarkoitukseen. Yrittäjät, tässä yksi hyvä porkkana uusien työntekijöiden houkutteluun!

Näistä ja monista muista asioista käytiin antoisaa keskustelua.

Seuraavan kerran kahvitellaan jo perjantaina 6.3. klo 8 kunnantalon aulassa, jolloin kahvitilaisuutta isännöivät/emännöivät kunnan edustajat. HUOM! Kahvitilaisuudessa on tarjolla myös infoa kunnan tulevista investoinneista, kannattaa tulla kuuntelemaan!

Hallituksen kokous 11.2.2020

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa 11.2.2020.

Kokouksessa mm. käytiin läpi viime viikolla järjestetyn elinkeino- ja kehittämisillan antia ja mietittiin tulevien Talvimessujen järjestelyjä. Talvimessuille muuten tarvittaisiin talkooväkeä - ilmoita, mikäli haluat viettää mukavan päivän (tai vaikka muutaman tunnin) tapahtumajärjestelyjen merkeissä: jaana.laitinen ( a ) janetti.fi.

Elinkeino- ja kehittämisillan satoa: Aamukahvitilaisuudet

Tilaisuuksista on tarkoitus tehdä säännöllisiä, noin kuukauden välein toistuvia. Tiedotamme lisää lähiaikoina - tervetuloa ensimmäiseen kahvitilaisuuteen, jonka järjestää Kangasniemen Yrittäjät ry!

Ps. Kahvitilaisuuden osallistujien kesken arvotaan juustokakkulahjakortti Kahvila Reissupannuun!

Vilkasta keskustelua Elinkeino- ja kehittämisillassa

Kangasniemen Yrittäjien koolle kutsumaan, kunnantalon Kangasniemi-salissa 5.2.2020 järjestettyyn tilaisuuteen osallistui noin 60 henkilöä. 

Tilaisuuden aluksi kuultiin puheenjohtaja Nina Reinikaisen avauspuheenvuoro, jonka jälkeen kunnanjohtaja Risto Nylund esitti oman selontekonsa yrittäjien kannanotossa esittämiin kysymyksiin. 

Illan mittaan käytiin runsaasti keskustelua lukuisista aiheista. Selkeästi tarvetta tämänkaltaisille kehittämistilaisuuksille on. Alle koottuna osa illan mittaan esille tulleista asioista/infoista ja kehittämisajatuksista. 

 • Kunnan tuet: Sari Linturi-Sahlman toivoi yrityksiltä signaalia, millaisille tuille olisi tarvetta? Nykyiset tuet säilyvät ennallaan. Veej’Jakaja:n kautta saatavilla yrityksille rahoitusta. Sen tiimoilta voisi pian järjestää yhteisen illan. 

 • Mari Meriläinen (Mikkelin kehitysyhtiö Miksei) kertoi, että omistajanvaihdosneuvontaa on saatavilla Miksein kautta. Meriläinen esitti kysymyksen, voisiko kunta olla tukena yrityskaupoissa, joihin on saatavilla vain pankkilainaa? Pankkilainan saaminen jää usein kiinni nimenomaan vakuuksista, ja siinä kunta voisi mahdollisesti olla apuna? Mari vinkkasi myös, että Mikkelin seudun muuttajapalvelun Mira Myyryläiseltä voisi kysyä apuja työllistämisasioissa. 

 • Kangasniemen kunnan elinkeinoasioista vastaa kunnanjohtaja Risto Nylund, eli häneen voi olla yhteydessä aiheeseen liittyen. 

 • Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapani Nykänen kertoi, että tänä vuonna käydään säästörevohka läpi, sitten palataan kehittämiseen, ehkä jo syksyllä voisi johonkin panostaa. Nyt on hyvä aika suunnitella tulevaa. 


Kuvassa Rauni Pietarinen, Tommi Vehmala, Marjaana Sävilammi, Tapani Nykänen, Maisa Juntunen, Mikko Korhonen, Sari Linturi-Sahlman ja Risto Nylund.

Lisää kehittämisajatuksia sekalaisessa järjestyksessä, useilta eri henkilöiltä: 

 • Joensuussa kaupunki kutsuu kahden vuoden välein uudet yrittäjät illalliselle. Voisiko Kangasniemen kunta huomioida heitä myös samantyylisesti? 

 • On tarve, että kunnassa olisi joku, jolle yrittäjällä olisi matala kynnys soittaa hieman epätärkeistäkin asioista. Myös nettiforumia tai chattia, missä voi murheensa kertoa, ehdotettiin.

 • Matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja yrittäjille, kunnan päättäjille ja viranhaltijoille ja myös kuntalaisille. Esimerkiksi aamukahvitilaisuus parin viikon välein. Vuoropuhelua, kuulumisten vaihtoa. 

 • Kunnan ja yritysten välinen joustava ideariihi saatava toimintaan.

 • Työllisyyskoordinaattori voisi jalkautua yrittäjien kanssa ammattiopistoihin värväämään hyviä työntekijöitä.

 • Kunnan väki kiertämään yrityksiä ja kuuntelmaan yrittäjien toiveita.

 • Kaikkien kuntalaisten aktiivisuutta peräänkuulutettiin positiivisen vireen löytämiseksi. Jokainen voi osaltaan markkinoida Kangasniemeä ja tuoda esille sen hyviä puolia. Myös kuntarajojen ulkopuolella (esim. yrityskäynnit, messut) voi hyvää sanomaa tuoda esille aina kun se on mahdollista.
  Kaikenlaisesta vastakkainasettelusta pitäisi päästä eroon. 

 • Kuntaa kannustettiin markkinoinnin ja viestinnän kehittämiseen. Markkinointiin lisää poweria ja päätoiminen Kangasniemen myyntimies. Pitäisi mennä koko valtakunnassa vallitsevan kurjistamisen ja supistamisen sijasta vastavirtaan ja kääntää viestinnän suunta positiiviseksi. 

 • Yritysten kannattaa käyttää kunnan työllisyyskoordinaattorin palveluja. 

 • Lapaskankaalla noin 40 työpaikkaa avoinna. Miten tänne saadaan työntekijöitä? Kunnan nettisivuille, messuosastoille ym. näkyvästi esille: ”Meillä on 40 työpaikkaa avoinna”.

 • Markkinointikeinoja; some, blogikirjoituksia elämästä ja yrittämisestä maalla, tubettajat, laadukkaat valokuvat, drone jne.. 

 • Tyhjiä tontteja tuotava enemmän esille ja tontit olisi hyvä merkata näkyvästi. Miten saisi maaseudun tyhjillään olevat talot myyntiin/vuokralle, esim. Koittilaan olisi paljon tulijoita! 

 • Poismuuttaneille ”Tulkaa kottiin” -kampanjointia. Mikä voisi olla ”koukku”, millä heidät saataisiin tänne takaisin? 

 • Olisiko tarvetta ”kesäasukaskoordinaattorille” joka hoitaisi asioita heidän puolestaan, jolloin mökeille voisi tulla vain nauttimaan siellä olemisesta. Myös mökkiläisten ”helpdesk” nousi esille: kanava jonka kautta saa apua ja neuvoja monenlaisissa asioissa. 

 • Nuorille pitäisi olla aktiviteetteja, jotta he viihtyisivät mökeillä paremmin.

Tässä osa keskustelussa olleista asioista. Yrittäjäyhdistys omalta osaltaan aikoo huolehtia, että näitä ei unohdeta, vaan hyvien ajatusten kehittäminen jatkuu kohti niiden toteuttamista.

Kangasniemen Yrittäjät oli ehdolla Vuoden 2019 parhaaksi paikallisyhdistukseksi sarjassa 100-199 jäsentä

Tulokset julkistettiin Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa Helsingissä 9.2.2020. Muut finalistit sarjassamme olivat Haapajärven Yrittäjät, Ilomantsin Yrittäjät, Kokemäen Yrittäjät ja Ruokolahden Yrittäjät, joka vei sarjan voiton - lämpimät onnittelut! (Lue lisää Suomen Yrittäjien sivuilta)

Finaaliin pääsy oli meille suuri kunnia ja kannustin!

Vaikuttajafoorumilla Kangasniemen Yrittäjiä edusti puheenjohtaja Nina Reinikainen.

ESY:n uutiskirje 30.1.2020

» Lue uutiskirje tästä!

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa 13.1.2020
oltiin haikeissa tunnelmissa

Ennen kokouksen alkua kunnanjohtaja Risto Nylund kävi sopimassa kanssamme ehdottamastamme kaikille kangasniemeläisille yrittäjille avoimesta kehittämis- ja keskusteluillasta. Siitä lisää tiedotusta huomenna! Samalla Nylund vahvisti, että 40-vuotta täyttävän yrittäjäyhdistyksen alkumetreiltä saakka toiminut kunnan ja yrittäjien välinen yhteistyölinkki on nyt lopullisesti poissa: elinkeinoasiamiehen tilalle ei ole luvassa yhdistykselle uutta sihteeriä. Tämä tulee väistämättä vaikuttamaan yrittäjäyhdistyksen ja kunnan väliseen yhteistyöhön kun tämä luonteva ja tiivis kanssakäyminen päättyy. 

Muihin kannanotossamme esittämiimme kysymyksiin saanemme kunnan viranhaltijoilta ja päättäjiltä vastauksia kehittämis- ja keskusteluillassa. 

Hallitus järjestäytyi kokouksessa seuraavasti: 

Varapuheenjohtaja: Joni Pietarinen
Sihteeri: sihteeriasia jätettiin pöydälle, sitä selvitellään...
Rahastonhoitajan virka on ulkoistettu tilitoimistolle
Tiedottamisvastuu: Jaana Laitinen
Yhteiskuntasuhteista vastaava: Sirpa Sappinen
Merkkipäivävastaava: Mari Jalava
Lupivastaava: Seppo Lappalainen
Muut vastuut tapahtuma/tilannekohtaisesti... 

Kalenteriin merkattavia tapahtumia: 

 • Talvimessut 7.3. (paikkavarauksia aletaan ottaa vastaan viimeistään ensi viikolla, tiedotamme näillä sivuilla!)
 • Yrittäjäyhdistyksen joukkue KYDT (Kangasniemen Yrittäjät Dream Team) mukana Hyvän mielen tapahtumassa 28.3.
 • Kevätkokous 20.4. klo 18
 • Kesän avaus 16.5.
 • Syyskokous ja 40-vuotisjuhlat 7.11. klo 18 alkaen

Joulun avaustapahtumaa emme tänä vuonna järjestä.

Kokouksessa suunniteltiin tarkemmin Talvimessuja, joista tiedotamme lisää lähiaikoina.

Tämä kokous oli viimeinen, jossa elinkeinoasiamies Jukka Siikonen oli mukana. Jukkaa muistimme kokouksen päätteeksi ”lämmittävällä” lahjalla ja otimme muistoksi näistä hyvän yhteistyön vuosista yhteispotretin. Lämpimästi Jukkaa kiitämme kaikesta, mitä hän ehti näiden vuosien aikana tehdä yrittäjäyhdistyksen ja paikallisten yrittäjien eteen ja toivotamme kaikkea hyvää tulevaan!

Kokouksen yhteydessä muistimme myös pitkäaikaista ja aktiivista hallituksen jäsentä, Arto Pellistä, joka täyttää pian pyöreitä vuosia. Kuvassa Arton kanssa Nina Reinikainen ja Sirpa Sappinen.

Kangasniemen kunta on päättänyt lopettaa elinkeinoasiamiehen viran - yrittäjät barrikadeilla!

Kangasniemen kunnanhallitus on 18.12.2019 kokouksessaan päättänyt lakkauttaa elinkeinoasiamiehen viran ja irtisanoa elinkeinoasiamiehen. Kangasniemen Yrittäjät ry julkaisi aiheeseen liittyen kannanoton jonka ovat allekirjoittaneet yhdistyksen hallituksen jäsenten lisäksi myös lukuisat paikalliset yrittäjät. Kannanotossa esitämme myös kuntapäättäjille kysymyksiä, joihin meille on luvattu vastaukset tammikuussa.

Lue kannanotto tästä!

Kangasniemen Yrittäjien varapuheenjohtaja Joni Pietarinen toimitti kannanoton kunnanjohtaja Risto Nylundille 23.12.2019.

Käväisimme onnittelemassa Kuntohoitaja Ritva Hämäläistä

Kuntohoitaja Ritva Hämäläinen tarjosi kakkukahvit 30-vuotisen yrittäjäntaipaleensa johdosta 20.12.2019. Myös Kangasniemen Yrittäjät ry:n edustajat kävivät onnittelemassa Ritvaa.

Kuvassa Arto Pellinen, Minna Sylgren ja Ritva Hämäläinen.

ESY:n uutiskirje 19.12.2019

» Avaa uutiskirje tästä!

Jouluun hiljentyminen Lapaskankaan Teboililla 19.12.

Kangasniemen ev.lut seurakunta ja Kangasniemen Yrittäjät ry järjestivät perinteisen Jouluhiljentymisen Lapaskankaan Teboililla. Tarjolla oli srk:n tarjoamat aamukahvit ja tilaisuudessa lauletaan tuttuja joululauluja.

Kuva: Päivi Kettunen

Kuvat: Arto Pellinen

Joulun avaus ja Vuoden Yrittäjä 2019

» Joulun avaus järjestettiin 29.11.2019

» Janet Tervashonka Vuoden Yrittäjä 2019

Hallituksen kokous 25.11.2019

Vuoden viimeinen hallituksen kokous järjestettiin Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa. Kokouksessa keskityttiin pääsääntöisesti hiomaan Joulun avauksen yksityiskohtia ja miettimään alustavasti Talvimessujen ohjelmaa.

Hallituksen kokous 31.10.2019

Yrittäjien hallitus kokoontui Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa suunnittelemaan mm. 29.11. järjestettävää Joulun avausta. Myös Talvimessut oli yksi kokouksen pääteemoista. Messut järjestetään Kansis-keskuksessa lauantaina 7.3.2020.

ESY:n uutiskirje 24.10.2019

» Lue uutiskirje tästä!

Syyskokous 2019

Kangasniemen Yrittäjät ry:n syyskokous järjestettiin 10.10.2019 Salmenkylän metsästysmajalla. Sääntöjen määräämien syyskokousasioiden lisäksi illan ohjelmassa oli Miksei Oy:n toimitusjohtajan Juha Kauppisen esittelypuheenvuoro sekä maukasta ruokaa ja vapaamuotoista kuulumisten vaihtoa.

» Lue Yrittäjien toimintasuunnitelma vuodelle 2020 tästä!

Onnittelukäynti R-Kioskille

Kangasniemen Yrittäjät tekivät 4.10.2019 onnittelukäynnin R-Kioskille, jonka yrittäjänä Tiina Puttonen on toiminut jo 10 vuoden ajan. Kuva: Mari Jalava.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 26.9.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 16.9.2019

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui kesätauon jälkeen Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa. Kokouksessa suunniteltiin yhdistyksen syyskokousta, joka järjestetään 10.10.2019 Salmenkylän Metsästysmajalla. Kutsut jäsenistölle lähtevät pian. Lisäksi suunniteltiin Joulun avausta Beckerintien alueella 29.11., tapahtumaan on tulossa muun muassa tonttupolku ja siellä myös julkistetaan Kangasniemen Vuoden Yrittäjä, jonka hallitus on yksimielisesti valinnut. Kokouksessa käytiin läpi myös Lupiasioita, lukioyhteistyötä sekä tulossa olevaa keskustelu- ja kehittämistilaisuutta kunnan kanssa.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät 18.-19.10.2019

Jokaisella yrityksellä on perustansa, liikkeelle sysäävä voimansa. Kasvu on matka pienestä suureksi ja jokaisessa yrityksessä on kasvun mahdollisuus. Miten yrityksen juuret ruokkivat matkaa tulevaisuuteen? Mitkä työvälineet avaavat tietä eteenpäin ja miltä näyttää tulevaisuuden kestävä ja vastuullinen kasvu? Kuule vastauksia ja jaa kokemustasi Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa 18.-19.10.2019!

Perjantaina 18.10. ohjelman avaa perinteisesti Suomen Yrittäjien liittokokous. Tänä vuonna ohjelmassa on myös Kasvun työkalut -bisnesseminaari, jossa keskustelut ja työpajat sekä henkilökohtaiset asiantuntijatapaamiset varmistavat, että yrittäjillä on hyvässä otteessa mm. rahoitus, kansainvälistyminen, omistajanvaihdokset sekä digi ja some. Perjantaina tarjolla on myös mielenkiintoisia retkiä: Mato Valtosen vetämä ”Chicago tour”, panimoteollisuuteen tutustuttava ”Pellolta pulloon” sekä urheilun ja kulttuurin parhaat palat Suurmäen huippua myöten esittelevä ”Lahden huiput”. Illalla viihdytään vanhojen tuttujen kanssa ja hankitaan uusia tulojuhlassa.

Lauantaina 19.10. Juuret&Kasvu -seminaarissa syvennytään siihen, miten suurenkin yrityksen juuret ovat sen perustajassa: kuulet miten sama, pienestä lähtevä intohimo ja yrittäjämäinen asenne vie menestykseen ja suurille areenoille niin yrittäjän kuin urheilijankin. Tulevaisuudesta ja kasvun mahdollisuuksista keskustellaan kestävyyden ja vastuullisuuden näkökulmista. Päivän pääesiintyjiä ovat mm. energiayhtiö St1:n pääomistaja, yrittäjä Mika Anttonen; suomalaiseen yrittäjyyteen perehtynyt historioitsija, yrittäjä Teemu Keskisarja; sekä jalkapallolegenda Jari Litmanen. Lauantain kruunaa Valtakunnallisten yrittäjäpalkintojen jako ja Yrittäjägaala. Lauantain seminaaria ja juhlaa luotsaa toimittaja-juontaja Arto Nyberg.

Teemalla Juuret & Kasvu järjestettävien Yrittäjäpäivien tapahtumapaikkana on Lahden keskustan tuntumassa, Urheilukeskuksen kupeessa sijaitseva Messukeskus.

Varaslähtö Yrittäjänpäivään Lupisaaressa

Pieni porukka talkoili sunnuntaina 1.9.2019 Lupisaaressa. Ohjelmassa oli saunalaiturin viimeistelyä, poltetun vajan alueen siivousta ja nuotiopaikkakin pistettiin aluilleen. 

Lisäksi nautittiin kahvit Siirin herkullisen talkookakun kera ja paistettiin makkaraa uutta nuotiopaikkaa testaten. Päivään mahtui myös mukavaa ajatusten vaihtoa yrittämisestä Kangasniemellä ja yleensäkin jutustelua maailman menosta. Kaiken kruunasi mahtavaa sää!

Kangasniemen Yrittäjät ry toivottaa kaikille hyvää Yrittäjänpäivää 5.9.!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 29.8.2019 julkaistu kirje tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 27.6.2019 julkaistu kirje tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 23.5.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 6.5. Kahvila Reissupannussa

Hallituksen vuoden 2019 kuudennen kokouksen tärkein asia olivat Kesän avauksen järjestelyt joita vielä hiottiin. Kokouksessa käytiin läpi myös tiedotuslehteä, joka ilmestyi kesänavausviikolla Kunnallislehden liitteenä. Keskusteltiin myös muunmuassa kunnan edustajien kutsumisesta yhteiseen teematapaamiseen yrittäjien kanssa, koulunsa päättäville jaettavista stipendeistä ja yrittäjien tapaamisesta vapaa-ajan asukkaiden kanssa.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 25.4.2019 julkaistu kirje tästä!

Kevätkokous 10.4.2019

Kangasniemen Yrittäjät ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 10.4. Kuljetus A. Lindholmin tiloissa. Väkeä oli paikalla mukavasti ja varsinaisen kokouksen jälkeen käytiin vilkasta keskustelua monenlaisista asioista maittavan ruuan äärellä. Kokouksessa kuultiin myös Tapio Viljasen mielenkiintoinen puheenvuoro.

» Kokouksen pöytäkirja (pdf)

» Toimintakertomus 2018 (pdf)

Kangasniemen Yrittäjien jäsentiedote 3/2019

» Lue tiedote tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 28.3.2019 julkaistu kirje tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 28.2.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 25.2.2019

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui tällä kertaa Kansis-keskuksessa, jossa ennen kokouksen alkua kierreltiin katsastamassa paikat Talvimessuja varten. Muutenkin pian järjestettävät messut ja järjestelyjen yksityiskohtien hionti olivat luonnollisesti kokouksen pääteema. Muita illan aiheita olivat muun muassa kevätkokous, tiedotuslehti ja vapaa-ajanasuntoprojekti.

Yrittäjäristeily 8.-9.6.2019

Suosittu yrittäjäristeily järjestetään Silja Europalla 8.-9.6.2019. Risteilyn teemana on raha ja sille ovat tervetulleita yrittäjät, yrittäjiksi aikovat ja yrittäjyydestä kiinnostuneet. Tule kuulemaan rahan innoittamia yrittäjätarinoita sekä tietopaketteja, joista saat konkreettisia vinkkejä yrittäjyyden tiellesi, verkostoitumaan vanhojen tuttujen kanssa ja luomaan uusia yrittäjäverkostoja. Päivitä osaamisesi ja tule tapaamaan myös Suomen Yrittäjien asiantuntijoita.

» Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 31.1.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 30.1.2019

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui Juhla- ja Pitopalvelun tiloihin vuoden toiseen kokoukseensa. Kävimme läpi mm. Talvimessuja, tulevaa kevätkokousta ja siihen liittyvää tilinpäätöstä sekä kevään kahta tiedotuslehteä.

Jätevesiliite on julkaistu!

» Lue Kangasniemen Kunnallislehden välissä 17.1.2019 julkaistu liite tästä!

Hallitus järjestäytyi 7.1.2019

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallituksen vuoden ensimmäinen kokous pidettiin Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa.

Seuraavia tehtäviä jaettiin vuodelle 2019:

 • Varapuheenjohtaja: Joni Pietarinen
 • Sihteeri: Jukka Siikonen
 • Tiedotusvastuu: Jaana Laitinen
 • Yhteiskuntasuhteet: Sirpa Sappinen
 • Merkkipäivävastaava: Mari Jalava
 • Vapaa-ajanasuntoprojektin vastuuhenkilö: Seppo Lappalainen
 • Muihin tehtäviin nimetään vastuuhenkilöitä/työryhmiä tapauskohtaisesti.

Uutena jäsenenä hallituksessa aloitti Anne Puikkonen.

Kokouksessa suunniteltiin mm. yhdistyksen tämän vuoden toimintaa. Merkkaa kalenteriin tulevat tapahtumat:

 • Kevätkokous 10.4.2019 klo 18 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
 • Syyskokous 10.10.2019 klo 18 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
 • Talvimessut 9.3.2019 klo 10-14 Kansis-Keskuksessa
 • Kangasniemen Yrittäjien jääkiekkojoukkue KYDT (Kangasniemen Yrittäjät Dream Team) on mukana puolustamassa mestaruuttaan huhtikuun 6. päivänä järjestettävässä Hyvän mielen tapahtumassa.
 • Kesän avaus 11.5. klo 10-14 Rantatorilla
 • Joulun avaus 29.11.2019 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Suunnitteilla tälle vuodelle myös mm. yritysvierailuja keskustan yrityksiin ja virkistyspäivä Lupilla. Vuonna 2017 käynnistynyt vapaa-ajanasuntoprojekti jatkuu myös tänä vuonna kärkiteemanaan haja-asutusalueen jätevesiuudistus.

Talvimessuja suunnittelimme jo varsin yksityiskohtaisesti. Messujen teema on paikalliset tuotteet ja palvelut. Ilmoittautumisia on alkanut tulla mukavasti (joko Sinä olet ilmoittautunut näytteilleasettajaksi?) ja ohjelmarunkokin alkaa muodostua: luvassa mm. upea tanssikisa ja koulujen kanssa toteutettava "Pisnestiili". Messuohjelmasta kerromme lisää myöhemmin!

Kokouksen alussa kukitimme syntymäpäiväänsä viettäneen Sirpan ja laulaa luikautimme hänelle onnittelulaulun!

Wanhemmat kuulumiset

» Vanhemmat kuulumiset ja uutiset löydät täältä!

Kangasniemen Yrittäjät Facebookissa


Kangasniemen kunta

Tulla Ky


Kangasniemen Yrittäjien jäsenyritykset

» Avaa tästä Etelä-Savon Yrittäjien ylläpitämä listaus