Kangasniemen Yrittäjät ry

Ajankohtaisia asioita, hiljattain tapahtunutta!

Istutimme juhlavuoden kunniaksi omenapuun Pirtin puistoon!

Toivotaan, että 40-v. -juhlapuusta saadaan tulevina vuosina runsaasti satoa ja omenat tuovat pieniä herkutteluhetkiä mahdollisimman monille!

Katso video puun istuttamisesta ja kuuntele, mitä Marilla on kerrottavaa!

Mari Jalava, kunnan puutarhuri Ilkka Holma ja Nina Vaittinen omenapuun istutuspuuhissa.

Hallituksen kokous 12.10.2020

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui eilen. Ennakkotietona jo pari päivämäärää:

 • Yhdistyksen syyskokous Kangasniemen Juhla- ja pitopalvelussa ke 11.11.2020 klo 18, kutsut jäsenille tulee lähiaikoina.
 • 27.11. voi verkon kautta osallistua yhdistyksen 40-vuotisjuhlaan ja seurata mm. kuka tänä vuonna palkitaan Vuoden Yrittäjänä!

Edellä mainittujen asioiden lisäksi kokouksessa tehtiin myös jäsenkatsaus. Tällä hetkellä yhdistyksessä on noin 130 jäsenyritystä.

Aamukahveilla asumisasiaa

Yrittäjien ja kunnan lokakuun aamukahvit nautittiin maittavien suolaisten purtavien kera Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa.

Kahvien pääpuheenaihe oli uusien asukkaiden hankinta. Kaikkien iloksi tänä vuonna Kangasniemelle on muuttanut varsin mukavasti väkeä, mutta enemmänkin uusia asukkaita toki avosylin ottaisimme vastaan.

Kunnan markkinointisihteeri Paula Ruusupuro kertoi jakavansa parhaillaan esittelykasseja mm. muualta täällä töissä käyville kunnan ja ESsoten työntekijöille sekä Lapaskankaan yrityksiin. Kassit sisältävät esitteitä, karttoja, yritysluettelon sekä kiinteistövälittäjiltä saadun ajantasaisen myytävien kohteiden listan.

Perinteinen kunnan Matkailulehti muutetaan jatkossa Matkailu/asuminen -lehdeksi. Aiemmin lehti on julkaistu jo ennen joulua, mutta nyt sen aikataulua myöhäistetään noin kuukaudella, koska Matkamessut on siirretty keväälle. Ruusupurolta on lähiaikoina tulossa infoa lehdestä yrityksille ja järjestöille.

Keskustelun tiimoilta todettiin muun muassa., että toimivien palvelujen sekä elinvoimaisuuden säilyttäminen, hyvät tietoliikenneyhteydet ja tänne muuttaneiden ”tarinoiden” esilletuominen olisivat tärkeitä asioita paikkakunnan markkinoinnissa potentiaalisille muuttajille.

Yritysten tarinoita tuodaan esille 40 hetkeä yrittämisestä Kangasniemellä -kampanjan tiimoilta (https://www.kangasniemenyrittajat.fi/hetkia/). Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Kangasniemen Yrittäjät ry ja Kangasniemen Kunnallislehti.


Kuvassa Heli Siitari, Timo Luomanen ja Sirpa Sappinen

Tilaisuudessa saimme tutustua myös uusiin asukkaisiin sekä tuoreisiin yrittäjiin, kun Villilä Luonto Oy:n Heli Siitari ja Timo Luomanen esittäytyivät (http://www.villila.net).

Kahvitteluväen kesken teimme myös päätöksen: aamukahveja jatketaan ensi vuonnakin!

Seuraavat aamukahvit nautitaan ajankohtaisen keskustelun kera Osuuspankin kerhohuoneella perjantaina 6.11. klo 8-9. Tilaisuuden järjestää Kangasniemen kunta ja kahvit tarjoaa Osuuspankki. Merkkaa kalenteriin!

Onnittelukäynti 1.10.2020

Kangasniemen Yrittäjien hallituksen jäsen Arto Pellinen kävi viemässä yrittäjäyhdistyksen onnittelutervehdyksen Matti Tullalle, jonka yrityksessä Tulla Ky:ssä vietetään 1.10.2020 30-vuotisjuhlapäivää!

Lue aiheeseen liittyvä artikkeli Tullan www-sivuilta!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 8/2020

Mukana myös Kangasniemen osuus!

» Lue uutiskirje tästä!

Syyskuun aamukahvikeskustelun pääaihe kunnan markkinointi

Syyskuiset yrittäjien ja kunnan yhteiset aamukahvit nautittiin Yrittäjän päivän kynnyksellä perjantaina 4.9. kunnantalon aulassa. Tilaisuuden alussa kunnanjohtaja Risto Nylund esitti kaikille yrittäjille lämpimät onnittelunsa huomisen merkkipäivän johdosta. 


Kunnan markkinointi oli yksi aamukahvikeskusten pääaiheista. Risto Nylund kertoi kutsuneensa koolle pienen ryhmän pohdiskeleman markkinointiasioita. 
– Joillakin tahoilla on virinnyt ajatus maalle muutosta ja siihen pitäisi vastata jollain tavalla, jotain pitäisi aika nopeastikin tehdä, Nylund totesi. 
Ryhmän kokoontumisessa on tarkoitus miettiä muun muassa kunnan imagoa, missä medioissa kunnan tulisi näkyä ja sitä, miten virinneeseen maaseudun vetovoiman kasvuun vastataan. 
Markkinointisihteeri Paula Ruusupuro kertoi esimerkkejä kunnan tämänvuotisista markkinointitoimenpiteistä ja iloitsi siitä, että Kangasniemeltä on mennyt mökkejä ja omakotitaloja hyvin kaupaksi. Seuraava näkyvä mainontatoimenpide on viisi vuotta vanhojen tienvarsikylttien uusiminen. 
– Kahteen kylteistä tulee sama tytön kuva, mikä oli kunnantalon seinässä, siitä on saatu paljon hyvää palautetta, Ruusupuro kertoi. 
Markkinointiin liittyen puheenvuoron käytti myös yrittäjä Seppo Lappalainen. 
– Markkinoinnista ei saa säästää, jos siitä tingitään, käy huonosti. Mennään siitä, mistä aita on matalin: mökkiläisistä on helppo saada tänne etätyöntekijöitä ja muuttajia, Lappalainen vinkkasi. 
Kiviniemen leirintäaluetta pyörittävä Olavi Heikkala kertoi karavaanareiden esittämän idean: Kangasniemi, Joutsa ja Hartola voisivat tehdä yhteisen markkinointikampanjan kuntien kautta pohjoiseen suuntautuvasta maisemareitistä. Heikkalan mukaan monet leirintäalueella käyneet ihmiset eivät ole tulleet vaseti Kangasniemelle, vaan tämä on ollut sopiva välietappi johonkin muuhun kohteeseen suuntautuneella matkalla. 

Keskustelussa esille nousivat myös Kangasniemen luontopolut, joiden tilasta yrittäjä Joni Pietarinen kyseli. Paikkakunnalla on kolme toiminnassa olevaa polkua, joissa on tänä vuonna ollut erittäin paljon kävijöitä. Kutemajärven luontopolkua ei enää ylläpidetä eikä sitä markkinoida yleisölle. Tähän Pietarinen esitti idean, voisiko kunnanviraston väki jalkautua raivaamaan polkua käyttökuntoon vaikkapa tykyilyn merkeissä. Tästä voisi olla hyötyä paitsi hienon luontokohteen palauttamisessa yleisön käyttöön, myös imagollisesti.
Luontopolkujen yhteydessä sivuttiin myös Kankaistenlammen kosteikkohanketta, johon liittyen kunnanrakennusmestari Kalle Manninen kertoi toivovansa, että kunta olisi myös siinä mukana jonkinlaisessa liikuntapaikallisessa roolissa. 

Hallintopäällikkö Sari Linturi-Sahlman kertoi kahvittelun lomassa, että kunnan tilojen käyttöä rajoitetaan puhtaasti työsuojelullisista syistä ja korosti että kaikki asiakkaat palvellaan.  

Yrittäjäyhdistyksen terveiset kertoi puheenjohtaja Nina Vaittinen. Yhdistyksellä on käynnissä 40. juhlavuosi, mutta koronan vuoksi aiemmin kaavaillut isommat juhlallisuudet joudutaan jättämään järjestämättä. Sen sijaan pienimuotoista juhlintaa on syksyn mittaan luvassa virtuaalisesti. Vaittinen kertoi myös yritysten esittämän toiveen: kunta voisi pitää enemmän yhteyttä yrityksiin vaikkapa puhelimitse kuulumisia kysellen. 

Kanssamme kahvitteli myös Mari Meriläinen Miksei Oy:stä. Hän oikaisi kesällä julkaistun virheellisen uutisen: 
– Mikseitä ei olla juuri nyt sulauttamassa Mikkelin kaupungin organisaatioon. 
Meriläinen kannusti kangasniemeläisiä yrityksiä ottamaan yhteyttä, mikäli kaipaavat esimerkiksi sparrausapua ja korosti, että he tekevät hankkeiden kautta paljon seudullista työtä. Meriläinen itse tekee Mikseillä omistajanvaihdos- ja yrityskauppaneuvontaa. 

Kahveilla suoritettiin perinteiseen tapaan arvonta, jossa palkintona oli Suomalaisen Ruoan Päivän kunniaksi kangasniemeläisen Keramiikkakellarin tekemät puahtosuolapurkit. Arvonnassa voittivat Sulo Hämäläinen, Hannu Halttunen ja Tapani Nykänen. 

Seuraavat kahvit tarjoaa yrittäjäyhdistys Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa perjantaina 2.10. klo 8-9. Samalla tiedoksi pieni muutos kahvikalenteriin: kunnan 6.11. järjestämän marraskuun kahvitilaisuuden pitopaikka vaihtui kunnantalon aulasta Kangasniemen Osuuspankin kerhohuoneeksi.  

Hallituksen kokous 7/2020

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui 1.9.2020 miettimään mm. yhdistyksen 40-vuotisjuhlan kohtaloa. Koronan vuoksi päätimme jättää juhlat järjestämättä, sillä emme halua riskeerata kenenkään terveyttä. Syksyn mittaan on kyllä luvassa virtuaalista juhlintaa monessa muodossa ja luonnollisesti mm. Vuoden Yrittäjäkin palkitaan! Päätimme myös tehdä juhlavuoden kunniaksi lahjoituksen erääseen hienoon projektiin - siitäkin lisää hieman myöhemmin!

Hyvää Yrittäjänpäivää 5.9.!

Osallistu Yrittäjänpäivän kisaan FB-sivuillamme ja kerro, missä olet saanut viimeksi erityisen hyvää palvelua!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

Lue elokuun 2020 uutiskirje tästä!

Hallitus kokoontui Papusaaressa

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallituksen tämän vuoden 6. kokous järjestettiin Puulalla, upeassa Papusaaren retkisatamassa.

Kokouksessa suunniteltiin yhdistyksen 40-vuotisen taipaleen juhlistamista. Mietinnässä oli myös kunnan kanssa järjestettävän teemakeskustelun aihe, joksi ehdotettiin kuntamarkkinointia.

Lupisaari nyt vuokrattavissa!

Ruovedenselällä sijaitseva, yrittäjäyhdistyksen Ukonniemi-Väisälä -osakaskunnalta vuokraama Kummelisaari, jota "Lupiksikin"(* leikkisästi kutsumme, on saatu käyttökuntoon.

Järjestön oman käytön ulkopuolella saari on kaikkien vuokrattavissa!

Kallioisen, viehättävän pikkusaaren voi varata koko päiväksi, hinta yrittäjäyhdistyksen jäsenyrityksille vain 20 euroa/pv, muille 40 euroa/pv.

Saaressa voi saunoa, uida ja viettää kivaa kesäistä päivää joko yrityksen porukalla tai oman perheen/ystävien kanssa. Siellä on käytettävissä myös nuotiopaikka, mikäli metsäpalovaroitus ei ole voimassa. Vuokraajien käytössä on niin ikään kompostikäymälä ja polttopuita.

Saaressa oleva mökki ei ole vuokraajien käytettävissä, vaan se vaatii vielä kunnostustoimenpiteitä.

HUOM! Saari on kallioinen ja uimaranta syvä, suositelemme lasten kanssa varovaisuutta. Uimalaiturin tuntumassa on kiviä, joten laiturilta hyppääminen on ehdottomasti kiellettyä!

Saareen on venematkaa Rantatorilta noin 2,5 kilometriä. Mikäli et omista venettä, on kunnan matkailuneuvonnasta Rantatorilta mahdollista lainata soutuvene.

Vuokraaja saa avaimen Kahvila Reissupannusta (Mikkelintie 21, Kangasniemi) allekirjoitettuaan vuokrasopimuksen ja sitouduttuaan noudattamaan vuokraehtoja. Samalla maksetaan vuokra käteisellä.

Tervetuloa nauttimaan kesästä Lupilla!

Tiedustelut ja Lupin varaukset:
Kangasniemen Yrittäjät ry,
Lupivastaava Seppo Lappalainen,
puh. 0400 570 557

*) Lupi = Klubi savolaisittain

Esite

Avaa pdf-muotoinen esite tästä!

Kuvia Lupilta:

Kummelisaari etelän suunnasta.

Kummeli opastaa perille!

Nuotiopaikka

Perusteellisesti remontoitu saunarakennus.

Sisäkuva saunasta. Kaikki pinnat on uusittu ja saunaan on hankittu uusi kiuas.

Puiden takaa häämöttää päärakennus, joka ei vielä ole käyttökunnossa.

Venelaiturissa PuulaToursin paatti.

Uusi uimalaituri saunarannassa.

Kuvia myös Facebook-sivuillamme!

Elokuun aamukahveilla puhuttiin Puulasta ja ympättiin koronakesän kuulumisia

Elokuisille yrittäjien ja kunnan aamukahveille upeat raamit loivat auringonpaiste, Puula ja PuulaToursin Sisko-laiva. 

Vajaan tunnin aikana ehdittiin keskustella monenlaisista asioista. Tilaisuuden alussa Kangasniemen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Nina Vaittinen muistutti yrittäjiä kustannustuesta, jota on haettavissa elokuun loppuun saakka. Vaittinen korosti, että hakemuksen teossa kannattaa olla erittäin huolellinen, sillä hylkääviä päätöksiä on tullut paljon. 
Valtuutettu Sulo Hämäläinen muistutti yritysten tärkeydestä kunnalle ja totesi, että jostain pitäisi vielä kaivaa lisää tukea yrityksille. 

Aamukahvien isäntänä toiminut yrittäjä Seppo Lappalainen kyseli osallistujien kuulumisia ja tunnelmia tästä poikkeuksellisesta kesästä. Vaikka keväällä vastassa oli aikamoinen shokki kaupankäynnin pysähdyttyä joissakin yrityksissä lähes täysin, oli yrittäjillä tässä vaiheessa kesää jo iloiset ilmeet: puheenvuoroissa kerrottiin, että alkuvaikeuksien jälkeen kauppaa oli käyty vähintäänkin normaaliin tapaan ja asiakkaita on ollut jopa edellistä kesää enemmän.

– Kelien varassa ollaan. Kesäkuu oli ehkä paras kuukausi, mitä meillä on ollut kolmeentoista vuoteen, mutta heinäkuu palautti taas maan pinnalle, kun aurinkoiset päivät jäivät vähiin, kertoi Puulaakin yrittäjä Esa Mäkinen. 
– Kun kevään alkushokista selvittiin, ajankohtaan nähden kesä on ollut yllättävänkin hyvä, asiakkaita on ollut enemmän kuin normaaleina kesinä, iloitsi Sinililan yrittäjä Minna Sylgren. 
Myös kunnan edustajien tunnelmia kuulosteltiin:
– Viranhaltijan näkökulmasta kesä on mennyt normaalisti. Nyt valmistaudumme koronan toiselle kierrokselle, kertoi sivistys- ja hyvinvointijohtaja Mika Huovinen.
– Kunnalla menee yhtä hyvin kuin kuntalaisilla ja yrityksillä, kiteytti kunnanjohtaja Risto Nylund. 
Matkailuneuvoja Linda Penttonen kertoi että ”pömpelin” ovi ei ole enää elokuussa käynyt yhtä tiheään tahtiin, mutta ulkomaalaisia on viime päivinä käynyt aiempaa runsaasti, useista eri maista.  

Kuulumiskierroksen jälkeen keskusteltiin muun muassa Puulasta sekä siihen liittyvistä vahvuuksista, heikkouksista, uhkista ja mahdollisuuksista. Myös kuntamme markkinointi tuli keskustelussa esille. 
– Pitäisi päästä esille valtakunnalliseen mediaan. Panoksia täytyisi laittaa enemmän, jotta pääsisimme myymään Kangasniemeä oman kuntamme ulkopuolelle, Seppo Lappalainen peräänkuulutti. 
– Markkinoinnin eteen olisi aina jotain muutakin tehtävissä, mitä on tehty, kommentoi kunnanjohtaja Nylund. 

Markkinoinnin edullisiksi ja nykyaikaisiksi työvälineiksi Kai Kaasalainen ehdotti Puulalta ja kunnastamme yleisesti kuvattuja videoita. 

Tilaisuudessa tuotiin esille myös, että me paikalliset emme ehkä itse edes tajua, miten upeita ovat esimerkiksi Puula ja kirkonkylämme. 
– Täällä kävi Oulusta eräs kaveri, joka kehui että tämä on kaunein kirkonkylä, mitä hän on koskaan nähnyt, kertoi valtuuston puheenjohtaja Tommi Vehmala. 
Vehmala kertoi myös mukavia uutisia luonnon kannalta: Kankaistenlammelle suunnitteilla oleva kosteikkohanke etenee hyvää vauhtia ja Riistakeskus on ottanut sen kärkihankkeekseen. 

Kankaistenlammen alue nousi esille myös ei-positiivisessa mielessä: alueella tapahtuvasta varsin äänekkäästä vapaa-ajan vietosta aiheutuu häiriötä lähialueen asukkaille. 


Tilaisuuden järjesti Kangasniemen Yrittäjät ry ja kuusenkerkkäkuoharit Reissupannun tyttöjen leipoman maittavan kakun kera tarjosi Puula Tours - kiitokset Lappalaisen Sepolle!

Seuraavat aamukahvit järjestää kunta perjantaina 4.9. kello 8-9 kunnantalon aulassa. 

Aamukahvitilaisuus Rantatorilla 3.7.2020

Heinäkuun yrittäjien ja kunnan yhteinen aamukahvitilaisuus järjestettiin Rantatorin lettukahvilassa. Kahvit maittavien lettujen kera tarjosi kunta, kiitokset! 

Tilaisuudessa kuultiin kunnan kuulumisia, mm. 

 • Seurakunnan muutosta kunnantalolle iloittiin - nyt siellä ei ole enää yhtään tyhjiä huoneita. 
 • Kalle Manninen kertoi, että skeittiparkki valmistuu ensi viikolla lukion pihapiiriin.
 • Yksinyrittäjätukea kannustettiin hakemaan. Sitä saa, mikäli tukiehdot täyttyvät ja tukirahat riittävät. Myös kunnan kehittämistukea on tarjolla (max 500 euroa kehittämishankkeeseen tai vaikkapa koulutukseen). 
 • 16.6. tilanteen mukaan Kangasniemelle on muuttanut 93 uutta asukasta tänä vuonna ja muuttovoittoa on 29 asukkaan verran. Muuttajista on alle 30-vuotiaita 41. 
 • Aluksi pahaltakin katastrofilta vaikuttaneesta Lapaskankaan teollisuusalueen vesivuodosta selvittiin säikähdyksellä. 

Lisäksi käytiin keskustelua lomasesongista. Niin kunnan matkailuneuvoja Linda Penttosella kuin yrittäjilläkin oli samanlainen tuntuma: kotimaan matkailijoita on liikenteessä ennätysmäärä ja monet ovat ensimmäistä kertaa Kangasniemellä. Myös mökkiläisiä on ollut paljon liikenteessä. Matkailuneuvonnassa on käynyt paljon väkeä ja he ovat kyselleet mm. risteilyistä, polkupyöräreiteistä, luontopoluista ja tapahtumista. 

Seuraava, yrittäjäyhdistyksen järjestämä kahvitilaisuus on Rantatorilla perjantaina 7.8. klo 8-9. Tuolloin kokoonnumme M/S Siskossa ja kahvit tarjoaa Puula Tours (https://www.puulatours.fi).

Kevätkokous järjestettiin Kahvila Reissupannun
pihalla torstaina 25.6.2020

Kangasniemen Yrittäjät ry:n kevätkokous järjestettiin koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi hieman myöhäjunassa. Helteiseen kokoukseen osallistui noin 20 henkilöä.

Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen kevätkokoukselle kuuluvat asiat sekä sääntömuutos. Uudistetut säännöt hyväksyttiin yksimielisesti ja ne astuivat voimaan välittömästi.

Avaa vuoden 2019 toimintakertomus tästä!

Kangasniemen Yrittäjät ry:n säännöt

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 25.6.2020

Avaa uutiskirje tästä! Mukana myös Kangasniemen osuus!

Aamukahveilla Reissupannussa

Perjantaina 5.6. kokoonnuttiin parin kuukauden tauon jälkeen yrittäjien ja kunnan edustajien yhteisille aamukahveille Reissupannuun. Kahvit tarjosi yrittäjäjärjestön pitkäaikainen yhteistyökumppani Fennia. Tilaisuuden alussa Mikkelin Fennian asiakaspäällikkö Tomi Lantta jakoi infoa eduista, jotka ovat tarjolla Suomen Yrittäjien jäsenille.

Kahvittelun lomassa Kangasniemen Yrittäjien puheenjohtaja Nina Vaittinen kertoi, että koronan vuoksi siirtynyt yhdistyksen kevätkokous tulisi saada järjestettyä pikaisesti. Normaalien kevätkokousasioiden lisäksi listalla on sääntömuutos. Yrittäjäyhdistyksessä on tavoitteena myös saada tänä kesänä Lupisaari jäsenistön ja muiden yrittäjien käyttöön. 

Kunnan markkinointisihteeri Paula Ruusupuro jakoi infoa mm. liikuntareiteistä. Yrityksiin esitteitä, karttoja ym. voi käydä hakemassa myös hiljattain auenneesta matkailuneuvonnasta, jossa palvelee matkailuneuvoja Linda Penttonen. 

Perinteiseen tapaan aamukahveilla kävijät osallistuivat arvontaan. Tällä kertaa onni suosi Kari Luukkaista, joka sai mukaansa komealla kuikan kuvalla varustetun, Pannun Puodin valikoimiin kuuluvan tarjottimen. 

Seuraavat aamukahvit tarjoaa Kangasniemen kunta. Kahvitilaisuus Rantatorilla perjantaina 3.7. klo 8-9.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 5/2020

Avaa uutiskirje tästä!

Pieni askel kohti normaalimpaa elämää!

Yrittäjien ja kunnan edustajien yhteiset aamukahvitilaisuudet käynnistyvät jälleen. Huom! Kahvittelemme ulkosalla, turvavälit huomioiden. Ethän tule kahveille, mikäli olet kipeä tai oireilet.

Iloinen yllätys

Pentti ja Päivi Kettunen yllättivät iloisesti ja kävivät luovuttamassa Kangasniemen Yrittäjien käyttöön Tehometin juhlavuositeoksen Virstanpylväitä. Kangasniemen Yrittäjät kiittää lämpimästi!

Kuvassa kirjan vastaanottanut Kangasniemen Yrittäjien puheenjohtaja Nina Reinikainen ja Pentti Kettunen.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 30.4.2020

» Avaa uutiskirje tästä

Ylimääräinen uutiskirje ESY:ltä 17.4.2020

» Avaa uutiskirje tästä

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 26.3.2020

Avaa uutiskirje tästä!

Mukana myös Kangasniemen oma osuus.

Nina Reinikaisen kolumni: kun maailma pysähtyi

Kangasniemen Kunnallislehdessä 26.3. julkaistu kolumni

Huhti- ja toukokuun aamukahvitilaisuudet peruttu!

Tiedotamme tilaisuuksien jatkosta myöhemmin.

Maaliskuun aamukahvit

Perjantaina 6.3. oli vuorossa kunnan järjestämät aamukahvit kunnantalon aulassa. Tilaisuudessa kuultiin kunnan tämän vuoden investoinneista ja käytiin vilkasta keskustelua niihin sekä mm. matkailuasioihin liittyen. Paikalla oli parisenkymmentä henkilöä. 

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje 27.2.2020

Avaa kirje tästä!

Hallituksen kokous 24.2.2020

Tällä kertaa hallitus kokoontui RPJP:n hallille. Kokouksessa käsiteltiin pääsääntöisesti Talvimessuja, jotka järjestetään 7.3. Kansis-keskuksessa.

Aamukahvikalenteri 2020

Tervetuloa yrittäjien ja kunnan yhteisille, kuukausittain järjestettäville aamukahveille. Yrittäjäyhdistys ja kunta järjestävät kahvit vuorotellen. Jokaisessa kahvitilaisuudessa järjestetään osallistujien kesken myös arvonta, jossa voi voittaa jotain pientä kivaa!

Tässä aamukahvikalenteri koko vuodeksi, merkkaa päivät kalenteriin ja tule kahvittelemaan!

Avaa tästä kalenteri A4-kokoisena pdf-tiedostona

Yrittäjien ja kunnan aamukahvit Shellillä 19.2.2010

Keskiviikkona 19.2.2020 järjestetyt yrittäjien ja kunnan aamukahvit vetivät Shellin kabinetin tupaten täyteen väkeä. Aistittavissa oli yhteistyön henkeä ja kehittämisintoa! Pöytäkeskustelut kävivät vilkkaina ja puheenvuorojakin käytettiin.

Tiedoksi niille, jotka eivät paikalle päässeet:

Kunnan markkinointisihteeri Paula Ruusupuro kertoi kunnan aloittavan täsmämarkkinoinnin, jonka tiimoilta jaetaan infopaketteja muilta paikkakunnilta täällä töissä käyville työntekijöille. Yrittäjät, ilmoitelkaa Paulalle, mikäli teidän yrityksessä on noille infoille tarvetta! (Paula Ruusupuro, puh. 040 779 5765, paula.ruusupuro(a)kangasniemi.fi)

Kiinteistömaailman Pertti Oravan aloitteesta Kangasniemeltä mökin ostaville jaetaan jatkossa Kangasniemi-infopaketit. Myös OP-Kiinteistökeskus lähtee toteuttamaan kuntainfojen levittämistä. OP:n Seppo Laurila esitti samalla, voisiko infojen mukana olla myös joku kangasniemeläinen tuote tervetuliaislahjaksi.

Kunnanrakennusmestari Kalle Manninen kertoi että rakennuspuolen tekijöille olisi tarvetta! Yrittäjä, ilmoita yrityksesi Kallen listalle! Tällä hetkellä akuutein tarve olisi sähkösuunnittelupalvelulle, mutta muitakin tarpeita on. (Kalle Manninen, puh. 040 776 9136, kalle.manninen(a)kangasniemi.fi)

Kunnanjohtaja Risto Nylund kertoi, että kunnalla on tarjolla kaksi vapaata vuokra-asuntoa muualta täällä työssä käyvien työntekijöiden majoitukseen. Majoituksesta ei peritä vuokraa työntekijän koeaikana. Tarvittaessa kunta etsii enemmänkin asuntoja tähän tarkoitukseen. Yrittäjät, tässä yksi hyvä porkkana uusien työntekijöiden houkutteluun!

Näistä ja monista muista asioista käytiin antoisaa keskustelua.

Seuraavan kerran kahvitellaan jo perjantaina 6.3. klo 8 kunnantalon aulassa, jolloin kahvitilaisuutta isännöivät/emännöivät kunnan edustajat. HUOM! Kahvitilaisuudessa on tarjolla myös infoa kunnan tulevista investoinneista, kannattaa tulla kuuntelemaan!

Hallituksen kokous 11.2.2020

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa 11.2.2020.

Kokouksessa mm. käytiin läpi viime viikolla järjestetyn elinkeino- ja kehittämisillan antia ja mietittiin tulevien Talvimessujen järjestelyjä. Talvimessuille muuten tarvittaisiin talkooväkeä - ilmoita, mikäli haluat viettää mukavan päivän (tai vaikka muutaman tunnin) tapahtumajärjestelyjen merkeissä: jaana.laitinen ( a ) janetti.fi.

Elinkeino- ja kehittämisillan satoa: Aamukahvitilaisuudet

Tilaisuuksista on tarkoitus tehdä säännöllisiä, noin kuukauden välein toistuvia. Tiedotamme lisää lähiaikoina - tervetuloa ensimmäiseen kahvitilaisuuteen, jonka järjestää Kangasniemen Yrittäjät ry!

Ps. Kahvitilaisuuden osallistujien kesken arvotaan juustokakkulahjakortti Kahvila Reissupannuun!

Vilkasta keskustelua Elinkeino- ja kehittämisillassa

Kangasniemen Yrittäjien koolle kutsumaan, kunnantalon Kangasniemi-salissa 5.2.2020 järjestettyyn tilaisuuteen osallistui noin 60 henkilöä. 

Tilaisuuden aluksi kuultiin puheenjohtaja Nina Reinikaisen avauspuheenvuoro, jonka jälkeen kunnanjohtaja Risto Nylund esitti oman selontekonsa yrittäjien kannanotossa esittämiin kysymyksiin. 

Illan mittaan käytiin runsaasti keskustelua lukuisista aiheista. Selkeästi tarvetta tämänkaltaisille kehittämistilaisuuksille on. Alle koottuna osa illan mittaan esille tulleista asioista/infoista ja kehittämisajatuksista. 

 • Kunnan tuet: Sari Linturi-Sahlman toivoi yrityksiltä signaalia, millaisille tuille olisi tarvetta? Nykyiset tuet säilyvät ennallaan. Veej’Jakaja:n kautta saatavilla yrityksille rahoitusta. Sen tiimoilta voisi pian järjestää yhteisen illan. 

 • Mari Meriläinen (Mikkelin kehitysyhtiö Miksei) kertoi, että omistajanvaihdosneuvontaa on saatavilla Miksein kautta. Meriläinen esitti kysymyksen, voisiko kunta olla tukena yrityskaupoissa, joihin on saatavilla vain pankkilainaa? Pankkilainan saaminen jää usein kiinni nimenomaan vakuuksista, ja siinä kunta voisi mahdollisesti olla apuna? Mari vinkkasi myös, että Mikkelin seudun muuttajapalvelun Mira Myyryläiseltä voisi kysyä apuja työllistämisasioissa. 

 • Kangasniemen kunnan elinkeinoasioista vastaa kunnanjohtaja Risto Nylund, eli häneen voi olla yhteydessä aiheeseen liittyen. 

 • Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapani Nykänen kertoi, että tänä vuonna käydään säästörevohka läpi, sitten palataan kehittämiseen, ehkä jo syksyllä voisi johonkin panostaa. Nyt on hyvä aika suunnitella tulevaa. 


Kuvassa Rauni Pietarinen, Tommi Vehmala, Marjaana Sävilammi, Tapani Nykänen, Maisa Juntunen, Mikko Korhonen, Sari Linturi-Sahlman ja Risto Nylund.

Lisää kehittämisajatuksia sekalaisessa järjestyksessä, useilta eri henkilöiltä: 

 • Joensuussa kaupunki kutsuu kahden vuoden välein uudet yrittäjät illalliselle. Voisiko Kangasniemen kunta huomioida heitä myös samantyylisesti? 

 • On tarve, että kunnassa olisi joku, jolle yrittäjällä olisi matala kynnys soittaa hieman epätärkeistäkin asioista. Myös nettiforumia tai chattia, missä voi murheensa kertoa, ehdotettiin.

 • Matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja yrittäjille, kunnan päättäjille ja viranhaltijoille ja myös kuntalaisille. Esimerkiksi aamukahvitilaisuus parin viikon välein. Vuoropuhelua, kuulumisten vaihtoa. 

 • Kunnan ja yritysten välinen joustava ideariihi saatava toimintaan.

 • Työllisyyskoordinaattori voisi jalkautua yrittäjien kanssa ammattiopistoihin värväämään hyviä työntekijöitä.

 • Kunnan väki kiertämään yrityksiä ja kuuntelmaan yrittäjien toiveita.

 • Kaikkien kuntalaisten aktiivisuutta peräänkuulutettiin positiivisen vireen löytämiseksi. Jokainen voi osaltaan markkinoida Kangasniemeä ja tuoda esille sen hyviä puolia. Myös kuntarajojen ulkopuolella (esim. yrityskäynnit, messut) voi hyvää sanomaa tuoda esille aina kun se on mahdollista.
  Kaikenlaisesta vastakkainasettelusta pitäisi päästä eroon. 

 • Kuntaa kannustettiin markkinoinnin ja viestinnän kehittämiseen. Markkinointiin lisää poweria ja päätoiminen Kangasniemen myyntimies. Pitäisi mennä koko valtakunnassa vallitsevan kurjistamisen ja supistamisen sijasta vastavirtaan ja kääntää viestinnän suunta positiiviseksi. 

 • Yritysten kannattaa käyttää kunnan työllisyyskoordinaattorin palveluja. 

 • Lapaskankaalla noin 40 työpaikkaa avoinna. Miten tänne saadaan työntekijöitä? Kunnan nettisivuille, messuosastoille ym. näkyvästi esille: ”Meillä on 40 työpaikkaa avoinna”.

 • Markkinointikeinoja; some, blogikirjoituksia elämästä ja yrittämisestä maalla, tubettajat, laadukkaat valokuvat, drone jne.. 

 • Tyhjiä tontteja tuotava enemmän esille ja tontit olisi hyvä merkata näkyvästi. Miten saisi maaseudun tyhjillään olevat talot myyntiin/vuokralle, esim. Koittilaan olisi paljon tulijoita! 

 • Poismuuttaneille ”Tulkaa kottiin” -kampanjointia. Mikä voisi olla ”koukku”, millä heidät saataisiin tänne takaisin? 

 • Olisiko tarvetta ”kesäasukaskoordinaattorille” joka hoitaisi asioita heidän puolestaan, jolloin mökeille voisi tulla vain nauttimaan siellä olemisesta. Myös mökkiläisten ”helpdesk” nousi esille: kanava jonka kautta saa apua ja neuvoja monenlaisissa asioissa. 

 • Nuorille pitäisi olla aktiviteetteja, jotta he viihtyisivät mökeillä paremmin.

Tässä osa keskustelussa olleista asioista. Yrittäjäyhdistys omalta osaltaan aikoo huolehtia, että näitä ei unohdeta, vaan hyvien ajatusten kehittäminen jatkuu kohti niiden toteuttamista.

Kangasniemen Yrittäjät oli ehdolla Vuoden 2019 parhaaksi paikallisyhdistukseksi sarjassa 100-199 jäsentä

Tulokset julkistettiin Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa Helsingissä 9.2.2020. Muut finalistit sarjassamme olivat Haapajärven Yrittäjät, Ilomantsin Yrittäjät, Kokemäen Yrittäjät ja Ruokolahden Yrittäjät, joka vei sarjan voiton - lämpimät onnittelut! (Lue lisää Suomen Yrittäjien sivuilta)

Finaaliin pääsy oli meille suuri kunnia ja kannustin!

Vaikuttajafoorumilla Kangasniemen Yrittäjiä edusti puheenjohtaja Nina Reinikainen.

ESY:n uutiskirje 30.1.2020

» Lue uutiskirje tästä!

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa 13.1.2020
oltiin haikeissa tunnelmissa

Ennen kokouksen alkua kunnanjohtaja Risto Nylund kävi sopimassa kanssamme ehdottamastamme kaikille kangasniemeläisille yrittäjille avoimesta kehittämis- ja keskusteluillasta. Siitä lisää tiedotusta huomenna! Samalla Nylund vahvisti, että 40-vuotta täyttävän yrittäjäyhdistyksen alkumetreiltä saakka toiminut kunnan ja yrittäjien välinen yhteistyölinkki on nyt lopullisesti poissa: elinkeinoasiamiehen tilalle ei ole luvassa yhdistykselle uutta sihteeriä. Tämä tulee väistämättä vaikuttamaan yrittäjäyhdistyksen ja kunnan väliseen yhteistyöhön kun tämä luonteva ja tiivis kanssakäyminen päättyy. 

Muihin kannanotossamme esittämiimme kysymyksiin saanemme kunnan viranhaltijoilta ja päättäjiltä vastauksia kehittämis- ja keskusteluillassa. 

Hallitus järjestäytyi kokouksessa seuraavasti: 

Varapuheenjohtaja: Joni Pietarinen
Sihteeri: sihteeriasia jätettiin pöydälle, sitä selvitellään...
Rahastonhoitajan virka on ulkoistettu tilitoimistolle
Tiedottamisvastuu: Jaana Laitinen
Yhteiskuntasuhteista vastaava: Sirpa Sappinen
Merkkipäivävastaava: Mari Jalava
Lupivastaava: Seppo Lappalainen
Muut vastuut tapahtuma/tilannekohtaisesti... 

Kalenteriin merkattavia tapahtumia: 

 • Talvimessut 7.3. (paikkavarauksia aletaan ottaa vastaan viimeistään ensi viikolla, tiedotamme näillä sivuilla!)
 • Yrittäjäyhdistyksen joukkue KYDT (Kangasniemen Yrittäjät Dream Team) mukana Hyvän mielen tapahtumassa 28.3.
 • Kevätkokous 20.4. klo 18
 • Kesän avaus 16.5.
 • Syyskokous ja 40-vuotisjuhlat 7.11. klo 18 alkaen

Joulun avaustapahtumaa emme tänä vuonna järjestä.

Kokouksessa suunniteltiin tarkemmin Talvimessuja, joista tiedotamme lisää lähiaikoina.

Tämä kokous oli viimeinen, jossa elinkeinoasiamies Jukka Siikonen oli mukana. Jukkaa muistimme kokouksen päätteeksi ”lämmittävällä” lahjalla ja otimme muistoksi näistä hyvän yhteistyön vuosista yhteispotretin. Lämpimästi Jukkaa kiitämme kaikesta, mitä hän ehti näiden vuosien aikana tehdä yrittäjäyhdistyksen ja paikallisten yrittäjien eteen ja toivotamme kaikkea hyvää tulevaan!

Kokouksen yhteydessä muistimme myös pitkäaikaista ja aktiivista hallituksen jäsentä, Arto Pellistä, joka täyttää pian pyöreitä vuosia. Kuvassa Arton kanssa Nina Reinikainen ja Sirpa Sappinen.

Kangasniemen kunta on päättänyt lopettaa elinkeinoasiamiehen viran - yrittäjät barrikadeilla!

Kangasniemen kunnanhallitus on 18.12.2019 kokouksessaan päättänyt lakkauttaa elinkeinoasiamiehen viran ja irtisanoa elinkeinoasiamiehen. Kangasniemen Yrittäjät ry julkaisi aiheeseen liittyen kannanoton jonka ovat allekirjoittaneet yhdistyksen hallituksen jäsenten lisäksi myös lukuisat paikalliset yrittäjät. Kannanotossa esitämme myös kuntapäättäjille kysymyksiä, joihin meille on luvattu vastaukset tammikuussa.

Lue kannanotto tästä!

Kangasniemen Yrittäjien varapuheenjohtaja Joni Pietarinen toimitti kannanoton kunnanjohtaja Risto Nylundille 23.12.2019.

Käväisimme onnittelemassa Kuntohoitaja Ritva Hämäläistä

Kuntohoitaja Ritva Hämäläinen tarjosi kakkukahvit 30-vuotisen yrittäjäntaipaleensa johdosta 20.12.2019. Myös Kangasniemen Yrittäjät ry:n edustajat kävivät onnittelemassa Ritvaa.

Kuvassa Arto Pellinen, Minna Sylgren ja Ritva Hämäläinen.

ESY:n uutiskirje 19.12.2019

» Avaa uutiskirje tästä!

Jouluun hiljentyminen Lapaskankaan Teboililla 19.12.

Kangasniemen ev.lut seurakunta ja Kangasniemen Yrittäjät ry järjestivät perinteisen Jouluhiljentymisen Lapaskankaan Teboililla. Tarjolla oli srk:n tarjoamat aamukahvit ja tilaisuudessa lauletaan tuttuja joululauluja.

Kuva: Päivi Kettunen

Kuvat: Arto Pellinen

Joulun avaus ja Vuoden Yrittäjä 2019

» Joulun avaus järjestettiin 29.11.2019

» Janet Tervashonka Vuoden Yrittäjä 2019

Hallituksen kokous 25.11.2019

Vuoden viimeinen hallituksen kokous järjestettiin Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa. Kokouksessa keskityttiin pääsääntöisesti hiomaan Joulun avauksen yksityiskohtia ja miettimään alustavasti Talvimessujen ohjelmaa.

Hallituksen kokous 31.10.2019

Yrittäjien hallitus kokoontui Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa suunnittelemaan mm. 29.11. järjestettävää Joulun avausta. Myös Talvimessut oli yksi kokouksen pääteemoista. Messut järjestetään Kansis-keskuksessa lauantaina 7.3.2020.

ESY:n uutiskirje 24.10.2019

» Lue uutiskirje tästä!

Syyskokous 2019

Kangasniemen Yrittäjät ry:n syyskokous järjestettiin 10.10.2019 Salmenkylän metsästysmajalla. Sääntöjen määräämien syyskokousasioiden lisäksi illan ohjelmassa oli Miksei Oy:n toimitusjohtajan Juha Kauppisen esittelypuheenvuoro sekä maukasta ruokaa ja vapaamuotoista kuulumisten vaihtoa.

» Lue Yrittäjien toimintasuunnitelma vuodelle 2020 tästä!

Onnittelukäynti R-Kioskille

Kangasniemen Yrittäjät tekivät 4.10.2019 onnittelukäynnin R-Kioskille, jonka yrittäjänä Tiina Puttonen on toiminut jo 10 vuoden ajan. Kuva: Mari Jalava.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 26.9.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 16.9.2019

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui kesätauon jälkeen Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa. Kokouksessa suunniteltiin yhdistyksen syyskokousta, joka järjestetään 10.10.2019 Salmenkylän Metsästysmajalla. Kutsut jäsenistölle lähtevät pian. Lisäksi suunniteltiin Joulun avausta Beckerintien alueella 29.11., tapahtumaan on tulossa muun muassa tonttupolku ja siellä myös julkistetaan Kangasniemen Vuoden Yrittäjä, jonka hallitus on yksimielisesti valinnut. Kokouksessa käytiin läpi myös Lupiasioita, lukioyhteistyötä sekä tulossa olevaa keskustelu- ja kehittämistilaisuutta kunnan kanssa.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät 18.-19.10.2019

Jokaisella yrityksellä on perustansa, liikkeelle sysäävä voimansa. Kasvu on matka pienestä suureksi ja jokaisessa yrityksessä on kasvun mahdollisuus. Miten yrityksen juuret ruokkivat matkaa tulevaisuuteen? Mitkä työvälineet avaavat tietä eteenpäin ja miltä näyttää tulevaisuuden kestävä ja vastuullinen kasvu? Kuule vastauksia ja jaa kokemustasi Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa 18.-19.10.2019!

Perjantaina 18.10. ohjelman avaa perinteisesti Suomen Yrittäjien liittokokous. Tänä vuonna ohjelmassa on myös Kasvun työkalut -bisnesseminaari, jossa keskustelut ja työpajat sekä henkilökohtaiset asiantuntijatapaamiset varmistavat, että yrittäjillä on hyvässä otteessa mm. rahoitus, kansainvälistyminen, omistajanvaihdokset sekä digi ja some. Perjantaina tarjolla on myös mielenkiintoisia retkiä: Mato Valtosen vetämä ”Chicago tour”, panimoteollisuuteen tutustuttava ”Pellolta pulloon” sekä urheilun ja kulttuurin parhaat palat Suurmäen huippua myöten esittelevä ”Lahden huiput”. Illalla viihdytään vanhojen tuttujen kanssa ja hankitaan uusia tulojuhlassa.

Lauantaina 19.10. Juuret&Kasvu -seminaarissa syvennytään siihen, miten suurenkin yrityksen juuret ovat sen perustajassa: kuulet miten sama, pienestä lähtevä intohimo ja yrittäjämäinen asenne vie menestykseen ja suurille areenoille niin yrittäjän kuin urheilijankin. Tulevaisuudesta ja kasvun mahdollisuuksista keskustellaan kestävyyden ja vastuullisuuden näkökulmista. Päivän pääesiintyjiä ovat mm. energiayhtiö St1:n pääomistaja, yrittäjä Mika Anttonen; suomalaiseen yrittäjyyteen perehtynyt historioitsija, yrittäjä Teemu Keskisarja; sekä jalkapallolegenda Jari Litmanen. Lauantain kruunaa Valtakunnallisten yrittäjäpalkintojen jako ja Yrittäjägaala. Lauantain seminaaria ja juhlaa luotsaa toimittaja-juontaja Arto Nyberg.

Teemalla Juuret & Kasvu järjestettävien Yrittäjäpäivien tapahtumapaikkana on Lahden keskustan tuntumassa, Urheilukeskuksen kupeessa sijaitseva Messukeskus.

Varaslähtö Yrittäjänpäivään Lupisaaressa

Pieni porukka talkoili sunnuntaina 1.9.2019 Lupisaaressa. Ohjelmassa oli saunalaiturin viimeistelyä, poltetun vajan alueen siivousta ja nuotiopaikkakin pistettiin aluilleen. 

Lisäksi nautittiin kahvit Siirin herkullisen talkookakun kera ja paistettiin makkaraa uutta nuotiopaikkaa testaten. Päivään mahtui myös mukavaa ajatusten vaihtoa yrittämisestä Kangasniemellä ja yleensäkin jutustelua maailman menosta. Kaiken kruunasi mahtavaa sää!

Kangasniemen Yrittäjät ry toivottaa kaikille hyvää Yrittäjänpäivää 5.9.!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 29.8.2019 julkaistu kirje tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 27.6.2019 julkaistu kirje tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 23.5.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 6.5. Kahvila Reissupannussa

Hallituksen vuoden 2019 kuudennen kokouksen tärkein asia olivat Kesän avauksen järjestelyt joita vielä hiottiin. Kokouksessa käytiin läpi myös tiedotuslehteä, joka ilmestyi kesänavausviikolla Kunnallislehden liitteenä. Keskusteltiin myös muunmuassa kunnan edustajien kutsumisesta yhteiseen teematapaamiseen yrittäjien kanssa, koulunsa päättäville jaettavista stipendeistä ja yrittäjien tapaamisesta vapaa-ajan asukkaiden kanssa.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 25.4.2019 julkaistu kirje tästä!

Kevätkokous 10.4.2019

Kangasniemen Yrittäjät ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 10.4. Kuljetus A. Lindholmin tiloissa. Väkeä oli paikalla mukavasti ja varsinaisen kokouksen jälkeen käytiin vilkasta keskustelua monenlaisista asioista maittavan ruuan äärellä. Kokouksessa kuultiin myös Tapio Viljasen mielenkiintoinen puheenvuoro.

» Kokouksen pöytäkirja (pdf)

» Toimintakertomus 2018 (pdf)

Kangasniemen Yrittäjien jäsentiedote 3/2019

» Lue tiedote tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 28.3.2019 julkaistu kirje tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 28.2.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 25.2.2019

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui tällä kertaa Kansis-keskuksessa, jossa ennen kokouksen alkua kierreltiin katsastamassa paikat Talvimessuja varten. Muutenkin pian järjestettävät messut ja järjestelyjen yksityiskohtien hionti olivat luonnollisesti kokouksen pääteema. Muita illan aiheita olivat muun muassa kevätkokous, tiedotuslehti ja vapaa-ajanasuntoprojekti.

Yrittäjäristeily 8.-9.6.2019

Suosittu yrittäjäristeily järjestetään Silja Europalla 8.-9.6.2019. Risteilyn teemana on raha ja sille ovat tervetulleita yrittäjät, yrittäjiksi aikovat ja yrittäjyydestä kiinnostuneet. Tule kuulemaan rahan innoittamia yrittäjätarinoita sekä tietopaketteja, joista saat konkreettisia vinkkejä yrittäjyyden tiellesi, verkostoitumaan vanhojen tuttujen kanssa ja luomaan uusia yrittäjäverkostoja. Päivitä osaamisesi ja tule tapaamaan myös Suomen Yrittäjien asiantuntijoita.

» Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 31.1.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 30.1.2019

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui Juhla- ja Pitopalvelun tiloihin vuoden toiseen kokoukseensa. Kävimme läpi mm. Talvimessuja, tulevaa kevätkokousta ja siihen liittyvää tilinpäätöstä sekä kevään kahta tiedotuslehteä.

Jätevesiliite on julkaistu!

» Lue Kangasniemen Kunnallislehden välissä 17.1.2019 julkaistu liite tästä!

Hallitus järjestäytyi 7.1.2019

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallituksen vuoden ensimmäinen kokous pidettiin Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa.

Seuraavia tehtäviä jaettiin vuodelle 2019:

 • Varapuheenjohtaja: Joni Pietarinen
 • Sihteeri: Jukka Siikonen
 • Tiedotusvastuu: Jaana Laitinen
 • Yhteiskuntasuhteet: Sirpa Sappinen
 • Merkkipäivävastaava: Mari Jalava
 • Vapaa-ajanasuntoprojektin vastuuhenkilö: Seppo Lappalainen
 • Muihin tehtäviin nimetään vastuuhenkilöitä/työryhmiä tapauskohtaisesti.

Uutena jäsenenä hallituksessa aloitti Anne Puikkonen.

Kokouksessa suunniteltiin mm. yhdistyksen tämän vuoden toimintaa. Merkkaa kalenteriin tulevat tapahtumat:

 • Kevätkokous 10.4.2019 klo 18 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
 • Syyskokous 10.10.2019 klo 18 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
 • Talvimessut 9.3.2019 klo 10-14 Kansis-Keskuksessa
 • Kangasniemen Yrittäjien jääkiekkojoukkue KYDT (Kangasniemen Yrittäjät Dream Team) on mukana puolustamassa mestaruuttaan huhtikuun 6. päivänä järjestettävässä Hyvän mielen tapahtumassa.
 • Kesän avaus 11.5. klo 10-14 Rantatorilla
 • Joulun avaus 29.11.2019 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Suunnitteilla tälle vuodelle myös mm. yritysvierailuja keskustan yrityksiin ja virkistyspäivä Lupilla. Vuonna 2017 käynnistynyt vapaa-ajanasuntoprojekti jatkuu myös tänä vuonna kärkiteemanaan haja-asutusalueen jätevesiuudistus.

Talvimessuja suunnittelimme jo varsin yksityiskohtaisesti. Messujen teema on paikalliset tuotteet ja palvelut. Ilmoittautumisia on alkanut tulla mukavasti (joko Sinä olet ilmoittautunut näytteilleasettajaksi?) ja ohjelmarunkokin alkaa muodostua: luvassa mm. upea tanssikisa ja koulujen kanssa toteutettava "Pisnestiili". Messuohjelmasta kerromme lisää myöhemmin!

Kokouksen alussa kukitimme syntymäpäiväänsä viettäneen Sirpan ja laulaa luikautimme hänelle onnittelulaulun!

Wanhemmat kuulumiset

» Vanhemmat kuulumiset ja uutiset löydät täältä!

Kangasniemen Yrittäjät Facebookissa


Kangasniemen kunta

Tulla Ky


Kangasniemen Yrittäjien jäsenyritykset

» Suomen Yrittäjien jäsenlistaus